Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 60
Ispiši ovu stranicu

Pomozimo Miji Lani da prohoda

Mia Lana Knezović Mia Lana Knezović Foto: HRV

Mia Lana Knezović,  teško bolesna djevojčica iz Vukovara, ima samo četiri godine i boluje od teške i rijetke bolesti zbog koje trpi i po 15 napada epilepsije dnevno. Za terapiju, kojom se pokušavaju ublažiti posljedice bolesti, roditelji nemaju novca i mole humane ljude za pomoć.

Oboljela od rijetkog Lenox-Gasttautovog sindroma, Mia Lana Knezović ne priča i ne hoda, psihomotorno zaostaje, a ima i utvrđenu 100-postotnu invalidnost zbog oštećenja mozga. Iznos za terapiju koja bi joj mogla pomoći doseže skoro 25.000 eura, jer za terapiju aminokiselinama treba izdvojiti oko 5.000 eura, a za implantaciju matičnih stanica još 20.000 eura.

 

Nažalost, Sanela i Davor Knezović, roditelji četverogodišnje djevojčice, ne mogu sami osigurati taj novac. I uz redovitu terapiju lijekovima Mia Lana  ima konstantne napadaje svaki dan', kaže Davor Knezović koji pojašnjava da dijete liječe kod nekoliko domaćih stručnjaka, vode je kod fizioterapeuta, a za pomoć su se obratili i inozemnim stručnjacima.

Budući da je  dr. Edwin Hauser, poznati austrijski dječji neuropedijatar preporučio terapiju aminokiselinama i implantaciju matičnih stanica koja košta 25.000 eura, roditelji su pokrenuli humanitarnu akciju 'Za Mia Lanin prvi korak' u koju se, za sada, uključilo nekoliko sportskih klubova i udruga.

Do sada je prikupljeno oko 40.000 kuna što je još daleko od potrebnog iznosa i zbog toga obitelj Knezović sve dobre ljude koji su u mogućnosti pomoći im da svoje donacije uplate na žiro-račun otvoren u Privrednoj banci Zagreb na ime Sanele Knezović, koji glasi: 2340009-3110331234. 

 

Pročitano 3081 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI