Ispiši ovu stranicu

Uskrsni doručak za korisnike Doma za starije i nemoćne

Uskrsni doručak Uskrsni doručak Foto: Valerija Lozančić

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava posjetio je s članovima Udruge „Sv. Bono“ i Udruge Hrvatska žena Vukovar korisnike Dom za starije i nemoćne osobe Vukovar kako bi ih povodom blagdana Uskrsa darivali uskrsnim doručkom i pisanicama.

-Zadovoljstvo je sudjelovati u ovoj tradicionalnoj akciji koju zajedno provodi vukovarska zajednica brinući se o svim članovima našega društva. Ovim činom želimo pokazati našim najstarijim sugrađanima, koji na neki način predstavljaju ranjivu skupinu našega društva, da nisu sami, da smo uz njih. Vjerujem da im to puno znači, a i nama je to prekrasan ulazak u uskrsne blagdane, naglasio je gradonačelnik te korisnicima i djelatnicima Doma čestitao Uskrs, poželio puno zdravlja, mir i zadovoljstvo.

Predsjednica Udruge sveti Bono Vilma Vidović podsjetila je kako ovo darivanje provode već dugi niz godina jer su htjeli biti uz svoje sugrađane koji su jako puno dali za ovaj grad.

-S radošću pripremimo ovu uskrsnu košaru, obojamo pisanice i dođemo na susret sa starijim sugrađanima. Želimo im otvoriti svoja srca i pružiti toplinu doma, dodala je Šima Šesto predsjednica Udruge Hrvatska žena Vukovar.

-Imamo korisnike koji nemaju obitelj ili su ima djeca negdje dalje pa nisu mogli otići k njima.  Njima ovaj uskrsni doručak jako puno znači. Posjetu se vesele i naši korisnici koji su nepokretni jer im naši dobrotvorci uđu u sobu, porazgovaraju s njima pa tako i najteži bolesnici osjete toplinu, mir i blagoslov ovoga velikoga blagdana, istaknula je Željka Rajković, ravnateljica Doma zahvaljujući na posjetu.

Uskrsnom doručku nazočio je i  fra Matija Marijić.

Pročitano 1100 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić