Ispiši ovu stranicu

Obitelji Kell u kojoj je desetero djece uručena donacija

Djeca su stara od 11 do 28 godina, a u obitelji su čak četiri para blizanaca Djeca su stara od 11 do 28 godina, a u obitelji su čak četiri para blizanaca Foto: Marija Molnar

Poručnik bojnog broda Stipe Mornar dobitnik Plakete Grada Vukovara za najboljeg polaznika 26. naraštaja Zapovjedno stožerne škole „Blago Zadro“, a zbog ostvarenih iznimnih rezultata tijekom vojne izobrazbe te razvijanja zapovjednih i organizacijskih sposobnosti, posebno moralnih odlika koje su krasile Blagu Zadru, odlučio je pripadajući novčani dio u vrijednosti od pet tisuća kuna koji mu pripada uz gradsko priznanje, dodijeliti obitelji Ivana Kella u kojoj je desetero djece.

Otac Ivan Kell hrvatski je branitelj, u vojnoj je invalidskoj mirovini, supruga je dugotrajno nezaposlena, a sedmero djece su učenici. Donaciju je Mornar uručio Kellu u uredu gradonačelnika Vukovara Ivana Penave, a događaju su uz gradonačelnika nazočili i Tomislav Josić, predsjednik Savjeta za branitelje Grada Vukovara te član savjeta Zlatko Zaoborni, koji su ujedo ovu obitelj i preporučili poručniku Mornaru.

Gradonačelnik Penava istaknuo je duboku vezu Hrvatske vojske i branitelja, dodatno ojačanu povratkom vojske u vukovarsku vojarnu i kao i ponovnim održavanjem svečanosti promocije polaznika visokih vojnih učilišta u našem gradu, zahvalivši ujedno na tome potpredsjedniku Vlade RH i ministru obrane Damiru Krstičeviću.

-Zahvaljujem poručniku Mornaru i branitelju Kellu, svaki je u svoje vrijeme bio na jednoj uistinu visokoj razini. Svoje čestitke upućujem obitelji Kell, trebalo je imati odvažnosti, hrabrosti i volje za ovoliku obitelj – naglasio je Penava.

Poručnik Mornar istaknuo je kako mu je iznimno drago što je u prilici pomoći vukovarskoj obitelji.

-Povelja Grada Vukovara je najveća nagrada i s ničim usporediva, a iznimno mi je drago da s njenim novčanim dijelom mogu pomoći ovoj vukovarskoj obitelji – rekao je Mornar.

Kell Mornar

Ivan Kell zahvalio se na donaciji za svoju obitelj u kojoj su djeca stara od 11 do 28 godina, a ima i četiri para blizanaca. Dio obitelji je u Njemačkoj, a supruga radi u sezoni na moru tako da će im sredstva dobro doći da namire brojne potrebe. Mladima poručuje da je briga za djecu najljepša stvar koja se čovjeku može dogoditi.

-To je život, za djecu se živi i bilo bi lijepo da ima što više djece – poručio je Kell.

Iz Savjeta za branitelje Grada Vukovara poručuju da je i ovaj događaj nastavak brige za braniteljsku populaciju, a nadaju se da će i dogodine na ovaj način moći pomoći nekoj vukovarskoj obitelji s više djece.  

Pročitano 984 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar