Ispiši ovu stranicu

Sanirana cesta, nogostupi, parkiralište i zelene površine oko Bećarskoga križa

Radovi vrijedni više od milijun kuna Radovi vrijedni više od milijun kuna Foto: Marija Molnar

Na Trgu hrvatskih branitelja i početku ulice Stjepana Radića u Vukovaru sanirani su nogostupi, cesta i parkiralište. Vrijednost radova koje je naručio Grad Vukovar iznosi 1 036 912,50 kuna s PDV-om, radove je izvela gradska tvrtka Komunalac, a na projektu je surađivala i tvrtka Vodovod Grada Vukovara. Ove je lokacije obišao danas gradonačelnik Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

-Ovdje smo uredili javne zelene površine, ceste, nogostupe i odvodnju kao i dio za pješake u neposrednoj blizini Bećarskoga križa. Oko križa je psotavljeno granitno opločenje i na taj način mu je vraćen sjaj kojega je imao prije Domovinskoga rata. Veseli nas što smo ovom dijelu koji vodi u središte grada udahnuli jedan novi i moderni izgled – istaknuo je Penava.

Sanirana su dva kraka ulice. Prvi krak ulice odnosno spoj s ulicom Nikole Andrića u dužini 60 metara i širini zajedno sa parkiralištima od tri do 7,5 metara, a drugi krak u dužini 130 metara i širine od 5,5 do 11 metara.

Ukupna sanirana površina ceste, nogostupa i parkirališta iznosi 2.304,25 m2, a napravljena je i kompletna nova kolnička konstrukcija s oborinskom odvodnjom te horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.

Pročitano 820 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar