Ispiši ovu stranicu

Ronioci i ove godine čiste otpad iz Dunava

Odazvalo se 60-tak ronioca iz Hrvatske te BIH Odazvalo se 60-tak ronioca iz Hrvatske te BIH Foto: Marija Molnar

Tradicionalno, zadnjeg vikenda u srpnju, Klub podvodnih aktivnosti Vukovar godinama organizira akciju čišćenja korita rijeke Dunav. Akciji se odazvao veliki broj ronilaca, njih 60-tak iz Koprivnice Splita, Slavonskoga Broda, Sarajeva, Mostara, Ljubuškog i dr.mjesta u čijim su eko akcijama sudjelovali i vukovarski ronioci.

-Mi dakako ne možemo očistiti cijeli Dunav koji je jedna vrlo moćna rijeka koja donosi i odnosi otpad, ali na ovaj način želimo poslati poruku građanima da ne bacaju smeće u ovu prekrasnu rijeku – ističe Mario Kamenjaš, predsjednik Kluba podvodnih aktivnosti Vukovar.

Naglašava da će današnjom akcijom pokušati izvaditi što je moguće više otpada na potezu kojeg planiraju pokriti, a uglavnom pronalaze plastične i staklene boce, automobilske gume, ponekad čitave karoserije automobila, stare kuhinjske uređaje itd.

Akciju prati i predsjednik Hrvatskog ronilačkog saveza Kamilo Čuljak koji naglašava da na ovaj način žele djelovati prvenstveno edukativno u preventivne svrhe. -Rijeke, jezera i mora nisu mjesta na kojima se odlaže otpad, prirodu treba čuvati – poručuje Čuljak.

Akciju su podržali Grad Vukovar, Vukovarsko-srijemska županija, Hrvatske vode i ŠRU Dunav Vukovar. 

Pročitano 893 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar