Ispiši ovu stranicu

"Srce je vatreno, ali navijajmo pametno!"

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Požarna sezona je u tijeku, a ispaljena raketa ili drugo pirotehničko sredstvo može brzo zapaliti suho raslinje. Uz požare otvorenog prostora, mogući su i požari objekata ili prometnih sredstava izazvani pirotehnikom. Hrvatska vatrogasna zajednica preporuča navijačima da bodre našu nogometnu reprezentaciju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji bez korištenja pirotehničkih sredstava. 

“Preporučamo organizatorima gledanja utakmica na otvorenom ili u ugostiteljskim objektima da pripreme sredstva za gašenje kako bi mogli brzo reagirati u slučaju požara. Ukoliko ipak dođe do požara, odmah zovite vatrogasce na 193.

Također upozoravamo da će se sukladno Zakonu o zaštiti od požara, novčanom kaznom u iznosu od 15.000,00 do 150.000,00 kuna ili kaznom zatvora do 60 dana kazniti za prekršaj fizička osoba koja izazove požar. Osoba koja izazove požar iz nehaja kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom od 2.000,00 kn do 15.000,00 kn”, poručuju iz Hrvatske vatrogasne zajednice uz slogan “Srce je vatreno, ali navijajmo pametno!”

 

Pročitano 690 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar