Ispiši ovu stranicu

Obilježen Međunarodni dan Dunava

Mnoštvo građana uživalo u lijepom danu uz Dunav Mnoštvo građana uživalo u lijepom danu uz Dunav Foto: Marija Molnar

Turistička zajednica Grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom, Zajednicom športsko-ribolovnih udruga, Moto-nautičkim klubom Sveti Bono i Društvom Hrvatska žena Vukovar i ove je godine upriličila proslavu Međunarodnoga dana Dunava koji se inače obilježava 29.lipnja.

U ranim jutarnjim satima organizirana je akcija čišćenja lučice, a središnji dio proslave održan je na šetnici uz Dunav tijekom poslijepodnevnih sati. Otvorena je izložba Tradicija ribarstva u Vukovaru, organizirana besplatna vožnja građana Dunavom te održana dva natjecanja – u pecanju te spravljanju fiša.

Dunav svome gradu4 

Nakon proglašenja pobjednika obaju natjecanja, građani su mogli uživati u fišu kojega je za njih kuhala Zajednica športsko-ribolovnih udruga, kolačima koje su pripremile članice Društva Hrvatska žena Vukovar te nastupu tamburaškoga sastava Allegro.

 Dunav svome gradu5

-Međunarodni dan Dunava tradicionalno u Vukovaru obilježavamo od 2000. godine, a posljednjih četrnaest u kontinuitetu. Ove smo godine proslavu pomaknuli za dva dana zbog loših vremenskih prilika u petak i to se pokazalo kao pun pogodak. Imali smo prelijep dan i mnoštvo građana koji su se odazvali – istaknula je Jasna Babić, direktorica Turističke zajednice Grada Vukovara.

 Dunav svome gradu2

Za prva tri mjesta na natjecanju u spravljanju fiša pripremljene su i nagrade, za prvo mjesto vrtna ljuljačka, za drugo šator i vreća za spavanje, a za treće mjesto kotlić i nogari, rekviziti prilagođeni pecanju i životu na Dunavu. Ukupno se natjecalo deset ekipa, a za građane je skuhano 15 kotlića fiša.

 

 

Pročitano 635 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar