Ispiši ovu stranicu

Kineskog veleposlanika razveselili raspjevani učenici

Susret veleposlanika NR Kine i ravnateljice OŠ N. Andrića Susret veleposlanika NR Kine i ravnateljice OŠ N. Andrića Foto: R. Rac

Kineski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Hu Zhaoming posjetio je učenike i djelatnike OŠ Nikole Andrića u Vukovaru. Inače, riječ je o još uvijek jedinoj neobnovljenoj vukovarskoj osnovnoj školi nakon Domovinskoga rata.

Škola možda je neobnovljena i derutna, ali bez obzira na to, učenici su veleposlanika Zhaominga dočekali s pjesmom.

02   UCENICI
Raspjevani učenici

Veleposlanik je potom obišao zgradu škole, informirao se o Nikoli Andriću, čije ova škola nosi ime, a s ravnateljicom škole Josipom Kotromanović Saukom je održao sastanak na kojemu su dogovorili daljnju suradnju. Naime, kinesko Veleposlanstvo još je prošle godine izdvojilo 20 tisuća kuna u svrhu opremanja ove obrazovne institucije, a ova posjeta bila je izrazom produbljivanje daljnje suradnje.

- Naša škola planira odraditi integrirane dane na temu kineske kulture i gospodarstva te upoznavanja s kineskim društvom u cjelini. Ovaj današnji susret samo je produbio međusobne odnose i ojačao našu suradnju u budućnosti - rekla je Kotromanović Sauka nakon održanoga sastanka.

Dodala je kako kineski veleposlanik u Republici Hrvatskoj Hu Zhaoming ima velike planove vezane uz participiranje u educiranju u Hrvatskoj te je izrazila nadu kako će se po tom pitanju naći u istom prostoru, a na obostrano zadovoljstvo.    

Pročitano 1147 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac