Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Hrvatskim vatrogascima donirali više od 100 vozila

Tirol i VSŽ Tirol i VSŽ Foto: Vedran Vuleta

Izaslanstvo austrijske pokrajine Tirol posjetilo je Vukovarsko-srijemsku županiju, a tom ih je prigodom u maloj vijećnici u Vukovaru primio župan Božo Galić sa suradnicima. Gosti su tijekom posjete Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Nuštar uručili vatrogasno vozilo koje je donirala Vlada pokrajine Tirol.

Peter Holzl, predstavnik pokrajine Tirol kaže kako s Vukovarsko-srijemskom županijom surađuju duže vrijeme u nabavci vatrogasnih vozila.

- Do sada smo hrvatskim vatrogascima predali više od 100 tehnički pregledanih vatrogasnih vozila koja su i dalje u upotrebi u Hrvatskoj. Nadamo se kako ćemo i u budućnosti 100 posto ispuniti svoja očekivanja, ali nije bitna samo predaja materijalnih sredstava nego i obuka i izobrazba mladih vatrogasaca  – rekao je Holzl.

Projekt s pokrajinom Tirol traje već četiri godine, a do sada su vatrogasci iz naše županije dobili 39 vozila, rekao je Zdenko Jukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice VSŽ.

- Projekt s Tirolom i Hrvatskom je započeo u Požeško-slavonskoj županiji, a sad traje u Vukovarsko-srijemskoj i Ličko-senjskoj. Oni su našim vatrogascima poklonili 120 vozila, tako da je to stvarno jedan hvale vrijedan projekt. U jednu roku s time je obnovljen naš dotrajali vozni park. Riječ je o vozilima koja kod njih više nisu u funkciji, ali za naše prilike su ona jako dobra i u njima se koristi modernija tehnologija koja se koristi u današnje vrijeme – izjavio je Jukić.

Dodao kako su vatrogasci u našoj županiji solidno opremljeni. Trenutno se po njegovim riječima više radi na njihovoj edukaciji, kompletno je stanje vrlo dobro.

Potvrdio je to i župan Božo Galić te se u izjavi za medije zahvalio na donaciji. Istaknuo je i kako je područje pokrajine Tirol za našu županiju vrlo interesantno i u vidu gospodarske suradnje.

- Posebno mi je drago što su kod nas došli gosti koji nas pomažu niz godina, ne samo zato što poklanjaju vozila nego i zbog suradnje s našim vatrogascima oko edukacije i razmjene iskustava – rekao je Galić.

Dodao je kako su vatrogasci vukovarsko-srijemske županije uvijek spremni pomoći i u drugim dijelovima Hrvatske. Kao primjer valja naglasiti da su i javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljna vatrogasna društva prošle godine sudjelovali u gašenju požara u Dalmaciji.

Pročitano 1946 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI