Ispiši ovu stranicu

Vlada izglasala nacrt prijedloga izmjena zakona koji omogućava obnovu OŠ N. Andrića

Zgrada OŠ N. Andrića Zgrada OŠ N. Andrića Foto: arhiva HRV

Da će započeti obnova OŠ Nikole Andrića naslušale su se generacije učenika, njihovih roditelja te djelatnika ove škole, koja je jedina neobnovljena škola u Vukovaru nakon Domovinskoga rata.

Učeničkim, roditeljskim i profesorskim mukama stigao je kraj, jer su napori i angažman Grada Vukovara, zamjenika župana vukovarsko-srijemskog Damira Barne, županijskoga vijećnika Nenada Bučka, ravnateljice škole Josipe Kotromanović Sauke i ministrice znanosti i obrazovanja Blaženke Divjak te cijeloga resornoga ministarstva urodili plodom.  

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi po kojemu država može obnavljati lokalne škole i on će se uputiti u saborsku raspravu. Za obnovu OŠ Nikole Andrića osigurano je 15 milijuna kuna iz državnoga proračuna.

- S nestrpljenjem očekujemo kada će doći do razmatranja toga zakona u Hrvatskom saboru - rekla je Josipa Kotromanović Sauka, ravnateljica OŠ Nikole Andrića u Dnevniku Nove TV.

Saborski odbor za obrazovanje najavljuje kako će se izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi izglasati prije ljetne stanke.

- Kao što smo već najavili nakon razgovora s ministricom Divjak, na korak smo od početka obnove OŠ Nikole Andrića. Sredstva su već osigurana u proračunu te čekamo saborsku proceduru nakon koje ćemo ući u projekt obnove škole. Vjerujem kako će obnova krenuti sukladno najavljenome, dakle tijekom ove godine. Tvrdili smo kako će Grad Vukovar naći način pa taman i sam obnavljao školu, ali da neće dozvoliti da učenici i nastavnici obavljaju svoje dužnosti u dosadašnjim neprimjerenim uvjetima. Kao i do sada, svoja obećanja izvršavamo, a i ovdje se pokazuje kako je suradnja s Vladom Republike Hrvatske na zavidnoj razini - rekao je gradonačelnik Penava izražavajući zadovoljstvo što je još jedna vrlo bitna inicijativa Grada Vukovara naišla na razumijevanje i potporu Vlade Republike Hrvatske.

Pročitano 1025 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac