Ispiši ovu stranicu

Na obilježavanju Dana engleskog jezika u Vukovaru sudjelovao i američki marinac

Tradicionalno obilježavaju ovaj dan i za učenike nastoje osigurati izvorne govornike engleskog jezika Tradicionalno obilježavaju ovaj dan i za učenike nastoje osigurati izvorne govornike engleskog jezika Foto: Marija Molnar

U OŠ Dragutina Tadijanovića obilježen je Dan engleskoga jezika prigodnim programom u kojemu su učenici pripremili priredbu na temu Sjedinjenih američkih država, a poseban je gost bio američki marinac Ebrim Ndur koji je učenicima održao radionicu o engleskom jeziku i američkoj kulturi.

Radi se o tradicionalnom obilježavanju u ovoj školi, doznajemo od ravnateljice OŠ Dragutina Tadijanovića Lidije Miletić. -Uvijek za naše učenike prilikom obilježavanja ovog dana nastojimo osigurati izvorne govornike enegleskog jezika. Naši su gosti ovoga puta iz Veleposlanstva SAD-a u RH, a cijela je priredba posvećena američkoj kulturi. Pozabavit ćemo se tom dalekom prekooceanskom zemljom, približiti našim učenicima američku književnost, prirodne ljepote i znamenitosti, značajne i prepoznatljive ljude iz američke kulture, a s nama su i studenti engleskog jezika pri Filozofskom fakultetu u Osijeku koji će također održati radionice. Pomogla nam je i Gradska knjižnica Vukovar koja je za ovu prigodu donijela svoj Američki kutak – istaknula je Miletić.

Direktorica informativnoga centra Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj Marica Bahlen, izjavila je kako se rado odazivaju događajima u Vukovaru, a ovoga su puta sa sobom poveli i marinca Ebrima Ndura. -Govorit ću djeci o svom životnom iskustvu i školovanju, onome što sam radio u američkoj vojsci i vremenu kojeg sad provodim u Zagrebu. Pokušavam i naučiti vaš jezik koji je jako težak, ali se dadam da ću barem malo uspjeti u tome – rekao je Ndur.

U ime Grada Vukovara, obilježavanju Dana engleskog jezika u OŠ Dragutina Tadijanovića nazočila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Kustura.

Pročitano 858 puta
Ocijeni sadržaj
(34 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar