Ispiši ovu stranicu

Grad kupio Hotel Dunav, počinje njegova obnova i prenamijena

Gradonačelnik Penava održao konferenciju za novinare Gradonačelnik Penava održao konferenciju za novinare Foto: Valerija Lozančić

Grad Vukovar kupio je objekt bivšeg Hotela Dunav kojeg planira obnoviti i prenamijeniti u Društveno-obrazovni centar “Dunav”.

Ugovor o kupoprodaji vrijedan 10.360.000 kn Grad Vukovar sklopio je s tvrtkom EURCO d.d. 23. siječnja.  U rekonstrukciju, opremanje i prenamjenu objekta površine 5.959,40 m2 bit će uloženo oko 35.000.000 kuna, a sadržavat će konferencijske dvorane, javne prostore, učionice, kabinete, restoran, kafić, poslovne prostore i smještajne jedinice.

-Objekt se nalazi na atraktivnoj lokaciji u središtu grada, a već deset godina nije u funkciji, podsjeća na ratna stradanja te ostavlja vrlo negativan dojam o gradu Vukovaru na što su nas opominjali i turistički stručnjaci. S obzirom da za njegovu obnovu nisu bili zainteresirani privatni investitori,  zbog svoga grada i njegovog izgleda, svojih građana i njihove emotivne vezanosti za ovaj objekt, turističkih i gospodarskih efekata, odlučili smo se na ovaj hrabar korak te preuzeli na sebe i ovaj kapitalni projekt koji nije naša primarna djelatnost, ali je neophodan za razvoj grada - rekao je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara.

Detaljnija podjela površina i namjena biti će definirana kroz projektnu dokumentaciju, a sastojat će se od prizemlja i osam katova. Od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta, maksimalno 85% se financira iz operativnih programa EU, a 15% iz nacionalnih sredstava.

Završetak obnove i stavljanje objekta u funkciju možemo očekivati krajem 2020. ili početkom 2021. godine.

Pročitano 1068 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić