Ispiši ovu stranicu

Maškare vratile ključeve grada

Učenici OŠ Nikole Andrića par su dana "obnašali" vlast u Vukovaru Učenici OŠ Nikole Andrića par su dana "obnašali" vlast u Vukovaru Foto: Marija Molnar

U organizaciji udruge Braniteljice Domovinskog rata Vukovarsko-srijemske županije te suorganizaciji Grada Vukovara i Lions kluba Vukovar, u središtu grada održan je završni dio manifestacije Osmjeh se vratio u grad kojom su obilježene ovogodišnje poklade.

U prošlu je subotu maškarama ključeve Grada Vukovara predala dogradonačelnica Ivana Mujkić, a danas joj je ključeve vratila Maja Kukuruz, predsjednica Učeničkog vijeća OŠ Nikole Andrića. Njezin 8a razred u poklade se maskirao u skupinu pankera -Kada smo uzimali ključeve grada zahvalila sam se i rekla da vjerujem kako ćemo mi pankeri bolje voditi grad nego oni, da ćemo uvesti anarhiju i možda u ta tri dana čak i obnoviti našu školu kada oni već nisu. Danas, kada vraćamo ključeve grada, zahvaljujemo na ukazanom povjerenju i zadovoljni smo time što smo tri dana bili gradonačelnici Vukovara – rekla je učenica Maja.

Potom je zapaljen Krnjo, fašnik krivac zato što đaci ovog zimskog raspusta nisu imali snijega.

Fasnik gori

 -Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u manifestaciji koju naša udruga organizira po drugi put. Nadam se da ćemo dogodine imati još više sudionika. - istaknula je Marija Meden predsjednica udruge Braniteljice Domovinskog rata VSŽ.

U manifestaciji Osmjeh se vratio u grad u ovih nekoliko dana sudjelovala su djeca vukovarskih dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola, članovi brojnih udruga i građani, a nastupali su Mažoretkinje Grada Vukovara, Gradski puhački orkestar, dječji zbor Vukovarski golubići, KUD-ovi i dr. Održano je i natjecanje u spravljanju palačinki i krafni, a prikupljana su i dragovoljna sredstva za liječenje male Vukovarke Maše Čuvalo.

 

Pročitano 926 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar