Ispiši ovu stranicu

Školski volonterski klubovi vrijedni više od milijun kuna

Dosad otvorili šest klubova Dosad otvorili šest klubova Foto:PRONI Vukovar

U okviru projekta Školontiranje, kome je cilj povećati broj kvalitetnih volonterskih programa, posebice programa školskoga volontiranja kao i volontiranja u zajednici, plan je otvoriti deset klubova u osnovnim i srednjim školama na području Vukovarsko-srijemske i Sisačko-moslavačke županije. Nositelj projekta vrijednog 1.134.356,84 kn i kojega sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u visini od 1.072.532,86 je vukovarski PRONI Centar za socijalno podučavanje, a partneri na provedbi Ekonomska škola Vukovar, OŠ Nikole Andrića Vukovar, Tehnička škola Sisak te nevladina udruga Volonterski centar Osijek.

Dosad su otvoreni školski volonterski klubovi u OŠ Dragutina Tadijanovića u Petrinji, Srednjoj školi Glina u Glini, OŠ Nikole Tesle u Mirkovcima, Srednjoj tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Vinkovcima, Industrijsko-obrtničkoj školi u Županji te jučer u Ekonomskoj školi Vukovar.

-Rad školskih volonterskih klubova, koje će voditi osposobljeni koordinatori volontera, temeljit će se na aktivnom djelovanju učenika i roditelja u planiranju i provedbi volonterskih aktivnosti i akcija u odgojno-obrazovnoj ustanovi, ali i u zajednici. Tako će uspostava školskih volonterskih klubova omogućiti kontinuirani proces razvoja volonterstva – istaknuo je Goran Jelenić, voditelj projekta Školontiranje, dodavši kako ovakvi klubovi svojim aktivnostima doprinose edukaciji učenika i poticanju da postani aktivni građani.

U okviru projekta, PRONI svakoj školi dodjeli i tehničku opremu za rad kluba, a tijekom proljeća klubovi će dobiti i set alata potrebnog za za provedbu volonterskih akcija u školi.

Na svečanom otvorenju Školskog volonterskog kluba u Ekonomskoj školi Vukovar, koordinatorice volontera Mirjana Mirković i Sanja Sljepčević, inače djelatnice škole, osim što su predstavile program rada kluba izrađen prethodno na radionicama u okviru projekta Školontiranje, upoznale su nazočne i s konkretnim akcijama i aktivnostima koje će klub provoditi. -Dakako, u školskim volonterskim klubovima provodit će se i daljnja edukacija učenika i djelatnika škola kako bi se osigurala održivost klubova – istaknuo je Jelenić.

Slijedeće je na redu otvorenje kluba u OŠ Nikole Andrića u Vukovaru, zakazano za 20.veljače.

 

 

Pročitano 856 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar