Ispiši ovu stranicu

Živi zid o "Projektu Vukovar" i novim zapošljavanjima u VGV

Pavao Josić, gradski vijećnik Živog Zida Pavao Josić, gradski vijećnik Živog Zida Foto: arhiva HRV

Gradski vijećnik i koordinator Živog zida Vukovarsko-srijemske županije Pavao Josić, tragom informacija o nepravilnostima u realizaciji EU projekta „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara“  kojega provodi gradska tvrtka Vodovod Grada Vukovara, kao i najnovijeg zapošljavanja desetak novih djelatnika u ovu tvrtku bez javnog natječaja, zatražio je sastanak s direktorom ove tvrtke Darijem Tišovom.

- Raspolažem informacijama da su zbog brze i lake zarade pojedinih dobavljača dovedeni u pitanje zdravlje i sigurnost ljudi i prirode jer su vodovodne i kanalizacijske cijevi koje se ugrađuju u sklopu navedenog EU projekta upitne kvalitete, konkretno, ugrađene su  pogrešno isporučene vodovodne i kanalizacijske cijevi koje ne udovoljavaju predviđenim EU standardima zbog čega je nužno vaditi ih van iz zemlje i postaviti odgovarajuće. Drugim riječima, radit će se dupli posao za kojega u EU projektu nema financijskog pokrića, nastalu štetu će platiti tko? - pita se Josić. 

Po Josićevim navodima direktor Vodovoda Grada Vukovara Dario Tišov obećao je kako će osobno provesti strogu kontrolu kao i da će, kako je rekao " ukoliko se potvrde ove informacije", upravo on  "biti prvi koji će o tome obavijestiti javnost, tražiti odgovornost i sankcionirati propuste". Josić s druge strane očekuje hitnu istragu i predstavljanje  njezinih rezultata.  

- Vezano uz moj upit zašto je zaposlio desetak novih djelatnika na neodređeno vrijeme u ovu tvrtku bez provedenog javnog natječaja, direktor Tišov je rekao da "sukladno statutu i zakonu o trgovačkim društvima ne postoji obveza raspisivati natječaj za popunu radnih mjesta i Vodovod grada Vukovara nije prekršio zakon kada je odlučio ne provesti javni natječaj prilikom zapošljavanja novih djelatnika" - navodi Josić, dodajući kako bez obzira što zakon nije prekršen, Živi zid se protivi ovakvom obliku zapošljavanja, jer drže da bi bilo pravedno, moralno, korektno i svakako u javnom interesu pružiti priliku svim zainteresiranima za radna mjesta u vukovarskom Vodovodu, objavom natječaja i njegovom provedbom sukladno zakonu.

Pročitano 1536 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac