Ispiši ovu stranicu

Učenice Strukovne škole Vukovar osvojile posjet kulinarskom centru u Baskiji

Naziv nagrađenog projekta je Rezerviraj uspješnu karijeru Naziv nagrađenog projekta je Rezerviraj uspješnu karijeru Foto: Marija Molnar

Strukovna škola Vukovar sudjelovala je na nagradnom natječaju „Inovativan budi – turizam ti posao nudi“ i osvojila prvu nagradu za projekt Rezerviraj uspješnu karijeru.

Natječaj je u sklopu Dana poslova u turizmu namijenjenog srednjim ugostiteljsko-turističkim školama i visokim učilištima s programima iz područja turizma i ugostiteljstva organiziralo Ministarstvo turizma. Cilj je natječaja bila promocija ugostiteljskih i turističkih zanimanja i turizma kao atraktivnog resora koji pruža mogućnost zapošljavanja, a mogli su se prijaviti projekti s temama poticanja mladih na obrazovanje za zanimanja u turizmu i ugostiteljstvu te povezivanje obrazovnih institucija i poslodavaca u turizmu i ugostiteljstvu.

-Prijavili smo se namjerom da promoviramo turističko-ugostiteljska zanimanja. Naša projektna ideja obuhvaća izradu promotivnih videa u 2D i 3D rezoluciji te obilazak osnovnih škola kako bi se učenicima na ovaj način prikazalo što im se sve nudi u srednjim turističko-ugosteljskim školama – pojasnila je Sara Belec, mentorica u projektu. Projekt je inače rezultat uspješne suradnje učenica trećeg razreda usmjerenja turističko- hotelijerski komercijalist Mirte Magoč, Kristine Koh i Sandre Radić uz pomoć profesorica Biljane Hečimović Apčag, Tajane Matanović i Branke Škarica kao i tajnika škole Davida Vlajčića. Nagrada od 25 tisuća kuna namijenjena je studijskom posjetu kulinarskom centru u Baskiji.

Jedna od učenica koja je radila na projektu Mirta Magoč kaže da im se jako svidjela ideja i da su odmah okupile tim Vuturisti.

-Video bi realizirale na engleksom, njemačkom, francuskom, hrvatskom i jeziku manjina, obuhvaćao bi informacije o našem gradu i školi, pokazivao tijek praktične nastave u kuharstvu, ugostiteljstvu itd. Nadam se da ćemo naći sponzore i taj projekt realizirati – rekla je Magoč.

Ovim povodom, predstavnike škole u svom je uredu primio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava. Pohvalio je rad Strukovne škole Vukovar i ovaj projekt te istaknuo da su turistička zanimanja sve više tražena.

-Tržište rada vapi za kvalitenim kuharima, konobarima, bilo kojim segmentom rada u turizmu i ovo je uistinu velika pobjeda ovih mladih ljudi, motivacija za daljnji rad ali i putokaz drugim mladim ljudima i njihovim roditeljima da kod razmišljanja o svojim perspektivama u budućnosti uzmu u obzir i turizam te ugostiteljstvo. Na kraju krajeva Hrvatska i jeste najprepoznatljivija u svijetu kao turistička zemlja - istaknuo je Penava. Naglasio je i odlične rezultate vukovarskoga turizma u 2017. godini koji će uskoro biti predstavljeni javnosti, a radi se o povećanju noćenja u Vukovaru za 46 posto.

Pročitano 884 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar