Ispiši ovu stranicu

Pokladni jahači na ulicama Vukovara

Odazvali se jahači iz cijele Slavonije i Baranje Odazvali se jahači iz cijele Slavonije i Baranje Foto: Marija Molnar

Konjogojska udruga Potkova Vukovar i Grad Vukovar organizirali su 5. pokladno jahanje "Svi za Vukovar", manifestaciju tradicijskih običaja i kulture Slavonije i Srijema. Po riječima Damira Zetovića, predsjednika udruge Potkova, ovogodišnjem pokladnom jahanju odazvali su se brojni jahači bez obzira na nepovoljne vremenske prilike.

-Naša se udruga odaziva i sudjeluje u svim maifestacijama, tako da su nam u Vukovar došli uzvratiti pokladni jahači iz svih dijelova Slavonije i Baranje – ističe Zetović. Pojašnjava i da udruga Potkova okuplja 35 članova i da imaju 25 konja, nešto lipicanske pasmine te ostalih.

-Konje uglavnom držimo iz ljubavi kako bismo sačuvali našu tradiciju i otrgli je zaboravu, to zahtijeva puno posla, ali mi se trudimo - kaže Zetović.Pokladni jahači krenuli su s Lušca put Adice, središta grada i Mitnice, a na svakoj postaji dočekali su ih građani. Jahače je pozdravila i Marina Sekulić, pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam.

-Želim im srdačnu dobrodošlicu u Vukovar, iznimno mi je drago da naša udruga Potkova i ove godine organizira pokladno jahanje kako bi tradicijske običaje Slavonije i Srijema približila stanovnicima Vukovara - istaknula je Sekulić.

 

 

Pročitano 1174 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar