Ispiši ovu stranicu

Potpisan ugovor o suradnji Grda Vukovara i FMTU-a

Potpisivanje sporazuma o suradnji Grada Vukovara  FMTU Potpisivanje sporazuma o suradnji Grada Vukovara FMTU Foto: R. Rac

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Dora Smolčić Jurdana potpisali su sporazum o suradnji s ciljem uspostavljanja dugoročne, obostrano korisne poslovne suradnje u interesu unapređenja i razvoja turizma i ugostiteljstva te znanstvene i stručne djelatnosti Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci i Grada Vukovara.

- Vjerujemo da u okviru svojih mogućnosti možemo doprinijeti razvoju turizma te gospodarskom i društvenom napretku Vukovara i cijele županije. Nadamo se da je ovo početak uspješne suradnje i da će biti još novih programa. Možemo pružiti svoje usluge u vidu edukacija, kako putem programa cjeloživotnog obrazovanja tako i putem drugih programa. Ostajemo otvoreni za suradnju na znanstvenim i stručnim projektima gdje možemo spojiti znanost i praksu, jer je naša misija obavljena jedino ako naša istraživanja i rad nađu konkretnu primjenu - rekla je dekanica Smolčić Jurdana.

Uspostavljena suradnja za cilj ima i promicanje obrazovanja kadrova za turizam i ugostiteljstvo. Očitovat će se kroz izvođenje programa obrazovanja iz područja turizma, ugostiteljstva i održivog razvoja sukladno gospodarskim i društvenim potrebama Grada Vukovara, a uključivat će i suradnju na stručnim i znanstvenim projektima od interesa za Grad Vukovar i FMTU te savjetničke usluge u području od interesa za Vukovar.

- Ovom suradnjom ojačavamo toliko spominjani, do sada slabije razvijen segment kontinentalnog turizma. Vukovar je veliko gradilište i svakim danom sve više napreduje pa je lako za zaključiti kako će Vukovar još intenzivnije postati središtem kontinentalnog turizma ovoga dijela Hrvatske - rekao je gradonačelnik Penava, osvrćući se na velike uspjehe, nagrade i priznanja koja su  dodijeljena Gradskom muzeju Vukovar i Muzeju vučedolske kulture koji izrasta u Arheološki park.

Penava se osvrnuo i na obnovu Vodotornja koji će upotpuniti turističku ponudu grada, prirodnu ljepotu Dunava i šetnica uz njegove obale, posjećenost Memorijalnoga centra Domovinskog rata Vukovar, sve veći broj kruzera koji pristaju u našem gradu i na brojne druge turističke i kulturne potencijale koji su bogatstvo grada na Dunavu.

Potpisivanju sporazuma uz predstavnike Grada Vukovara i FMTU-a nazočili su i zamjenici vukovarsko-srijemskoga župana Damir Barna i Đorđe Ćurčić. 

Pročitano 949 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac