Ispiši ovu stranicu

Tvrtka Pevec će s 240.000 kuna pomoći rad Pučke kuhinje

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Foto: R. Rac

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i predsjednik uprave tvrtke Pevec d.d. Jurica Lovrinčević potpisali su ugovor kojim će ova tvrtka u idućih godinu dana na mjesečnoj bazi s 20.000 kuna pomagati rad Pučke kuhinje u Vukovaru. 

- Grad Vukovar je u suradnji s Caritasom đakovačko–osječke nadbiskupije stvorio uvjete za rad Pučke kuhinje koja je s radom započela 7. srpnja 2015. godine, a podjela hrane se vrši na dvije lokacije u  Zmajevoj ulici 7 te u gradskoj četvrti Borovo naselje u Ulici Domovinskoga rata 1 u prostorijama Tržnoga centra - rekao je gradonačelnik Ivan Penava.

Penava je naglasio kako se projekt u suradnji s partnerima provodi četvrtu godinu za redom, a menadžment ove tvrtke pokazao je svoju plemenitost jer je ovom humanom gestom uvelike olakšao daljnji rad Pučke kuhinje.

- Usluge Pučke kuhinje koristi oko 90 korisnika koji ispunjavaju uvjete propisane Pravilnikom o ostvarivanju prava na prehranu u Pučkoj kuhinji. Na ovaj način Grad Vukovar brine o socijalno najugroženijima sugrađanima, te im osigurava jedan topli obrok dnevno - rekao je Penava pojašnjavajući kako je ukupni trošak Pučke kuhinje na godišnjoj razini nešto viši od 350.000 kuna, a u tom razdoblju je podijeljeno 17.337 toplih obroka.

Penava je zahvalio menadžmentu tvrtke Pevec, poduzetnicima i tvrtkama s područja Vukovara koje potpomažu rad Pučke kuhinje te na taj način pokazuju društveno odgovorno poslovanje. Zahvalio se i đakovačko - osječkoj nadbiskupiji koja je vrlo brzo prepoznala važnost projekta te u suradnji s Gradom Vukovarom krenula u njegovu realizaciju.

- Zahvaljujem i  đakovačko–osječkoj nadbiskupiji koja je prepoznala važnost ovoga projekta te je u suradnji s Gradom Vukovarom u rekordno brzom roku realizirala projekt

Predsjednik uprave tvrtke Pevec d.d. Jurica Lovrinčević je podsjetio kako je projekt Pučke kuhinje Penava realizirao u prvoj godini svojega mandata za razliku od nekih bivših političara.

- U današnje vrijeme bila bi velika sramota da je i jedan čovjek gladan, pogotovo za nas poduzetnike koji smo u mogućnosti pomoći - kaže Lovrinčević, dodajući kako će tvrtka Pevec uvijek pomagati Vukovaru, jer kako kaže riječ je o društveno odgovornoj kompaniji, koja uz osiguravanje plaća za 1700 radnika, mora osigurati i sredstva za pomoć lokalnoj zajednici u kojoj djeluje.  

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara Ana Kustura je istaknula kako Grad Vukovar kroz ovaj projekt pomaže najugroženijoj skupini građana, a riječ je o radno nesposobnim samcima. Na godišnjoj razini tvrtka Pevec će pomoći rad Pučke kuhinje s 240.000 kuna.

Pročitano 1063 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac