Ispiši ovu stranicu

Vukovarsko-srijemskoj županiji 106 milijuna, a Vukovaru 7,5 milijuna kuna

Vukovarsko-srijemskoj županiji 106 milijuna, a Vukovaru 7,5 milijuna kuna Foto: Miroslav Šlafhauzer

Ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić u Velikoj županijskoj vijećnici Vukovarsko–srijemske županije u Vukovaru svečano je uručio 18 novih ugovora u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program za zapošljavanje žena“. Riječ je o najvećem projektu koji je financiran iz Europskog socijalnog fonda,  vrijednom više od 400 milijuna kuna, kojim će se u Hrvatskoj zaposliti četiri tisuće žena u nepovoljnom položaju na tržištu rada. 

-Projektom 'Zaželi' želimo zaposliti preko 4.000 žena koje će pomagati 16.000 starijih kućanstava. Glavni cilj projekta je zaposliti žene s 50 i više godina u ruralnim područjima, odnosno potaknuti njihov ostanak na tim područjima, ali i osigurati dodatnu, izvaninstitucionalnu pomoć starijim kućanstvima. Projektom je predviđeno da se žene zapošljavaju na dvije godine, mogu iskoristiti dodatnih 7.000 kuna za edukaciju, a starija kućanstva pomagat će mjesečno s dodatnih 200 kuna za higijenske i druge potrepštine. Do sada smo uručili 75 ugovora u vrijednosti gotovo 265 milijuna kuna, od čega se 29 ugovora vrijednih 106 milijuna kuna odnosi na Vukovarsko-srijemsku županiju, rekao je ministar Pavić.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić izrazio je zadovoljstvo pokretanjem projekta "Zaželi", koji je, kako je rekao, županija dočekala spremna te povukla najviše sredstava u Hrvatskoj.

Vukovar će u okviru projekta dobiti 7,5 milijuna kuna i četvrti je grad u Hrvatskoj po visini iznosa.
- Grad Vukovar kroz program „Zaželi" dobiva sedam i pol milijuna kuna bespovratnih sredstava te je time grad koji je povukao najviše sredstava u Vukovarsko-srijemskoj županiji, odnosno četvrti u Republici Hrvatskoj. Putem ovoga programa na dvije godine zaposlit će se 50 žena koje će se podijeliti na 300 korisnika. Izvrstan projekt kojim zahvaljujući ministru Paviću i Ministarstvu rada i mirovinskog sustava pogađamo upravo najpotrebitije i najteže zapošljive osobe, žene starije životne dobi i slabijeg obrazovnog statusa. Riječ je o sveobuhvatnom projektu koji polazi od edukacije korisnica, nabave bicikala i plaćanja troškova prijevoza te nabava potrepština za krajnje korisnike na mjesečnoj razini do 200 kuna po korisniku, objasnio je gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ante Lončar dodao je kako je na evidenciji zavoda oko 190.000 nezaposlenih osoba, od kojih je 36 posto s više od 50 godina, s tim da je udio muškaraca i žena u nezaposlenosti gotovo izjednačen.

Pročitano 1477 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić