Ispiši ovu stranicu

Dr.Bosanac: Teško možemo u bolje sutra bez prihvaćanja istine i činjenica

Skup zadnjih osam godina nosi naziv po legendarnom vukovarskom liječniku dr.Njavri. Skup zadnjih osam godina nosi naziv po legendarnom vukovarskom liječniku dr.Njavri. Foto: Marija Molnar

U Pastoralnome centru sv.Bono, održan je XIII. znanstveno-stručni simpozij Ratna bolnica Vukovar 1991. godine-dr.Juraj Njavro".

Trinaestu godinu za redom vukovarska bolnica organizator je znanstveno-stručnoga skupa Ratna bolnica Vukovar 1991. godine, a koji unazad osam godina nosi naziv po legendarnom liječniku vukovarske bolnice dr.Juraju Njavri. Ovaj je događaj, koji svake godine donese niz stručnih predavanja i prezentacija, ujedno prilika i da se svi zajedno prisjete uloge i rada vukovarske bolnice u najtežim ratnim trenutcima kao i da ta sjećanja i iskustva prenesu na mlađe generacije zdravstvenih djelatnika, kaže ratna i sadašnja ravnateljica vukovarske bolnice dr.Vesna Bosanac.

 -Sve ove godine živimo s tim događajima iz '91 i trudimo se da se to ne zaboravi. Zato i održavamo ovaj simpozij na kojega nam dolaze prijatelji iz ratnih bolnica iz cijele Hrvatske pa i BIH. Tu na neki način ponovno proživljavamo sve ono što se dogodilo, a prijatelji nam daju snage da izdržimo i idemo naprijed. Od prošle godine u naš se simpozij aktivno uključila i Hrvatska liječnička komora, pa tako ovoga puta imamo i promociju knjige povjesničara Ive Lučića Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama Srijema i Hrvatske. Ova knjiga o našoj bolnici opisuje i geo-političku situaciju davno prije Domovinskoga rata i važno je da ljudi iz nje uče. Važno je i da se naši sugrađani srpske nacionalnosti suoče s istinom jer bez istine i prihvaćanja činjenica teško da možemo krenuti u bolje sutra – rekla je dr.Bosanac.

 Znanstveno-stručnom simpoziju nazočio je i ministar zdravstva Milan Kujundžić

-Vukovar i vukovarska bolnica simbol su hrvatske patnje, stradanja i hrabrosti ali i osnovno obilježje hrvatske državnosti koje će zauvijek ostati u sjećanju svih Hrvata – poručio je Kujundžić.

Organizatori skupa su Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. – Županijski ogranak Vukovar i Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana. Pokrovitelji su Predsjednica Republike Hrvatske, Ministarstvo zdravstva, Ministarstvo hrvatskih branitelja, Akademija medicinskih znanosti, Hrvatska liječnička komora, Hrvatski liječnički zbor, Vukovarsko-srijemska županija i Grad Vukovar.

 

 

 

Pročitano 730 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar