NAJNOVIJE
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)
Zapalio se kombi hitne medicinske pomoći kod Pačetina, ravnatelj smiruje javnost, sindikat ukazuje na loše stanje voznog parka

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić potvrdio je za HRV da se u subotu navečer tijekom povratka s intervencije na izlazu iz sela Pačetin zapalio kombi hitne medicinske pomoći. Riječ je o vozilu iz 2014. godine koje u zavodu koriste kao zamjensko.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:19)
U Cerni obilježena 94. godišnjica smrti Stjepana Radića

HSS Vukovarsko-srijemske županije u Cerni je obilježio 94. godišnjicu smrti predsjednika te stranke Stjepana Radića, hrvatskoga vođe iz prve polovice 20. stoljeća koji je preminuo 8. kolovoza 1928. godine od ozljeda zadobivenih u atentatu u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu.

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Gašparović podsjetio je kako je na hrvatske zastupnike 20. lipnja 1928. godine pucao zastupnik srpskih radikala Puniša Račić te ubio Đuru Basaričeka i Pavla Radića, a teško ranio Stjepana Radića, Ivana Pernara i Ivana Granđu.

U župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Cerni služena je sveta misa za Stjepana Radića, a predvodio ju je vlč. Alojzije Asić.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:18)
Danas se trči 307. Sinjska alka

Nakon Bare i Čoje, danas se tradicionalno trči 307. Sinjska alka.

(Nedjelja, 07 Kolovoz 2022 08:18)
U izlijetanju poljskog autobusa 12 poginulih
Subotnje jutro donijelo je tragični kraj putnicima iz Poljske, koji su krenuli na hodočešće u Međugorje, a koji su se zatekli na autocesti A4 u smjeru Zagreba, između mjesta Jarek Bisaški i Podvorec u Varaždinskoj županiji.
(Nedjelja, 07 Kolovoz 2022 08:08)

Usvojen gradski proračun Vinkovaca za 2018. u iznosu od 171,9 milijuna kuna

Većinom glasova vijećnika usvojen proračun grada Vinkovaca za 2018. godinu Većinom glasova vijećnika usvojen proračun grada Vinkovaca za 2018. godinu Foto: press032

Vinkovačko Gradsko vijeće većinom je glasova vijećnika vladajuće koalicije predvođene HDZ-om usvojilo gradski proračun za iduću godinu u iznosu od 171,9 milijuna kuna, koji su vladajući ocijenili realnim i ostvarivim, dok oporba tvrdi da nije ni razvojan niti socijalan. 

Gradonačelnik Ivan Bosančić istaknuo je kako je proračunom čak 60 milijuna kuna predviđeno za projekte koji će gradu donijeti novu razinu življenja te podići standard građana.

- Dižemo iznose za stipendije na 1,5 milijun kuna, osigurali smo i sredstva za školske knjige svih učenika osnovnih škola od 1. do 8. razreda, a dodjeljivat ćemo i po tisuću kuna obiteljima koje imaju učenika u prvom razredu osnovne, odnosno srednje škole - najavio je Bosančić.

Dodao je kako je proračun za 2018. na razini rebalansa ovogodišnjeg proračuna te izrazio nadu da će tijekom iduće godine doći i do povećanja proračunskih sredstava.

- Računamo u slijedećoj godini na reformu, odnosno novi zakon koji je pripremio ministar Marić, gdje bi značajan financijski iznos temeljem tog zakona trebao ostvariti i Grad Vinkovci - poručio je gradonačelnik.

Damir Rimac je rekao kako SDP-ovi vijećnici ne mogu podržati proračun jer u njemu ne pronalaze nikakve elemente razvojnog proračuna, a nema ni socijalni karakter.

- Proračun za 2018. je 171,9 milijuna kuna, dok u projekcijama za 2019. predlažete proračun od 143, a za 2020. od 116 milijuna kuna. Dakle, ovim priznajete da je oporba bila u pravu kada je ukazivala da Grad Vinkovci gubi radnu snagu i da gradski proračun može financirati sve manje potreba - istaknuo je Rimac.

Mostov vijećnik Darko Posarić također je proračun ocijenio neperspektivnim, zamjerivši vladajućima da malo pozornosti posvećuju stvarnim problemima građana i iznalaženju načina da se u grad privuku investitori koji bi otvorili nova radna mjesta. (Hina)

Pročitano 927 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija