Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Udruga „Biciklom ZA“ danas kreće za Vukovar

Udruga Biciklom ZA 2016. u Vukovaru Udruga Biciklom ZA 2016. u Vukovaru Foto: udruga Biciklom ZA

Već 6. godinu za redom zagrebačka udruga „Biciklom ZA“ organizirala je uoči obilježavanja Dan sjećanja biciklijadu od Zagreba do Vukovara, te također drugu godinu za redom akciju dobrovoljnog darivanja krvi za Vukovarsku bolnicu.

Biciklisti će krenuti u 17 sati iz Vukovarske ulice u Zagrebu, a u Vukovar bi prema najavama trebali stići 17. studenog oko podneva kroz „Kukuruzni put“.

- Akcija je započela u zimu 2012. godine spontano i iz srca. Sedam prijatelja iz zagrebačkog kvarta Sigečice osjetilo je potrebu da kao neku vrstu osobnog hodočašća i odavanja počasti Gradu heroja odu biciklima za Vukovar. Kroz godine sve je postalo puno organiziranije međutim zadržalo je svoj neprofitni karakter. Ističem kako u akciji sudjeluju invalidi, veterani te mladi ljudi - rekao je Mihael Keškić, član organizacijskog tima akcije.

Kroz godine organizacije osnovana je i udruga "Biciklom ZA" koja postaje nositelj organizacije i koordinator daljnjeg razvoja.

- Posebno smo ponosni što smo uspjeli u sklopu svoje 6. akcije Biciklom za Vukovar, a u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek te Udrugom darivatelja krvi u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vukovar organizirati akciju dobrovoljnog darivanja krvi za Vukovarsku bolnicu koja će se održati neposredno po završetku kolone sjećanja 18.11. od 15 do 17 sati – naglasio je Keškić.

Istaknuo je kako je cijela akcija posve mirnog i dostojanstvenog karaktera te kako promiče ljubav, zajedništvo, toleranciju i mir.

Pročitano 2700 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI