NAJNOVIJE
Mladi Vukovarci treći na Sportskim igrama mladih

U Splitu je održana državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:52)
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100

Udruga „Biciklom ZA“ danas kreće za Vukovar

  • Utorak, Stu 14 2017
  • Piše: 
Udruga Biciklom ZA 2016. u Vukovaru Udruga Biciklom ZA 2016. u Vukovaru Foto: udruga Biciklom ZA

Već 6. godinu za redom zagrebačka udruga „Biciklom ZA“ organizirala je uoči obilježavanja Dan sjećanja biciklijadu od Zagreba do Vukovara, te također drugu godinu za redom akciju dobrovoljnog darivanja krvi za Vukovarsku bolnicu.

Biciklisti će krenuti u 17 sati iz Vukovarske ulice u Zagrebu, a u Vukovar bi prema najavama trebali stići 17. studenog oko podneva kroz „Kukuruzni put“.

- Akcija je započela u zimu 2012. godine spontano i iz srca. Sedam prijatelja iz zagrebačkog kvarta Sigečice osjetilo je potrebu da kao neku vrstu osobnog hodočašća i odavanja počasti Gradu heroja odu biciklima za Vukovar. Kroz godine sve je postalo puno organiziranije međutim zadržalo je svoj neprofitni karakter. Ističem kako u akciji sudjeluju invalidi, veterani te mladi ljudi - rekao je Mihael Keškić, član organizacijskog tima akcije.

Kroz godine organizacije osnovana je i udruga "Biciklom ZA" koja postaje nositelj organizacije i koordinator daljnjeg razvoja.

- Posebno smo ponosni što smo uspjeli u sklopu svoje 6. akcije Biciklom za Vukovar, a u suradnji s Hrvatskim Crvenim križem, Kliničkim zavodom za transfuzijsku medicinu KBC-a Osijek te Udrugom darivatelja krvi u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Vukovar organizirati akciju dobrovoljnog darivanja krvi za Vukovarsku bolnicu koja će se održati neposredno po završetku kolone sjećanja 18.11. od 15 do 17 sati – naglasio je Keškić.

Istaknuo je kako je cijela akcija posve mirnog i dostojanstvenog karaktera te kako promiče ljubav, zajedništvo, toleranciju i mir.

Pročitano 1259 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija