Ispiši ovu stranicu

Rad “Hokus Pokus” proglašen najboljim radom 19. CUC-a

Tim profesora koji je predstavljao Gimnaziju Vukovar Tim profesora koji je predstavljao Gimnaziju Vukovar Foto: Gimnazija Vukovar

Gimnazija Vukovar na ovogodišnjoj CARNetovoj korisničkoj konferenciji  (CUC-u) opravdala status e-Škole ponjevši priznanje Međunarodnog programskog odbora za najbolji stručni rad konferencije. 

Događaj koji zauzima posebno mjesto u edukaciji i stručnom uvršavanju nastavnika Gimnazije Vukovar, zasigurno je CARNetova korisnička konferencija.  

- Za CUC se pripremamo i s nestrpljenjem ga iščekujemo iz godine u godinu. Zahvaljujući pilot projektu e-Škole, već treću godinu zaredom aktivni smo sudionici i svake godine sve nas je više - rekao je ravnatelj Gimnazije Vukovar, Davor Šijanović, koji je prepoznao značaj i dobrobiti ovakvog vida usavršavanja, stjecanja i razmjene iskustva.

Na ovu najveću konferenciju o obrazovanju u Republici Hrvatskoj,  iz Gimnazije Vukovar uputilo se pet profesora - Suzana Osička, Ivan Menđušić, Kristina Kristek, Karolina Dvojković i Sanja Pavlović Šijanović.

Konferencija koja je održana u Dubrovniku, bila je obilježena nizom aktivnosti, radionica, predavanja

- Kako je bilo iznimno puno interesantnih događanja, morali smo se podijeliti i svatko od nas je pohodio određena događanja kako bismo stekli što više znanja i iskustva. Poslušali smo interaktivna izlaganja: Tehnologija mijenja život, prezentaciju projekta e-Škole - najvećeg projekta u području obrazovanja u državi, vrijednog 307 milijuna kuna i sufinanciranog EU sredstvima, sudjelovali u radionici Moderna učionica po mjeri učenika, odslušali predstavljenje stručnih radova i sudjelovali na svečanom otvaranju konfrencije - ispričala je profesorica Sanja Pavlović Šijanović.

Vukovaski profesori Sanja Pavlović Šijanović, Karolina Dvojković  te ravnatelj Davor Šijanović predstavili su  i stručni rad pod nazivom: „Svijet kodova na drugačiji način“ kojim su pokazali provedene aktivnosti u svrhu popularizacije programiranja.

Predstavljena su i dva stručna rada: „Izgubljeni u prostoru“- Suzane Osičke i „Hokus pokus“- Karoline Dvojković i Sanja Pavlović Šijanović.

- Radom „Izgubljeni u prostoru“ predstavljena je uporaba sustava za e-učenje Moodle u području matematike  dok je radom „Hokus pokus“ predstavljena pimjena IKT-a u istraživačkoj nastavi fizike kroz primjere određivanja ubrzanja slobodnog pada i određivanja frekvencije nekih tonova glazbene ljestvice. Izlaganja su prošla uspješno, u dobrom raspoloženju i pozitivnim osvrtima sudionika - pojasnila je Pavlović Šijanović.

Međunarodni Programski odbor, za najbolji stručni rad konferencije, na ovogodišnjem CUC-u odabrao rad “Hokus Pokus” autorica Karoline Dvojković i Sanje Pavlović Šijanović.

- Za Gimnaziju Vukovar to je iznimno priznanje i dokaz da smo kao e-Škola na pravom putu i stoga ćemo sva novostečena znanja i iskustva utkati unašu školu, naš radni kolektiv i generacije naših učenika i time postati još kvalitetniji u svom radu, a time i prepoznatljivi u području odgoja i obrazovanja. Neke ideje su se već pojavile tijekom putovanja, ali to neka ostane iznenađenje do sljedećeg jubilarnog 20. CUC-a - zaključio je ravnatelj Gimnazije Vukovar Davor Šijanović. 

Pročitano 1562 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac