Ispiši ovu stranicu

Gospodarska diplomacija u Vukovaru

Boravit će u našoj županiji dva dana Boravit će u našoj županiji dva dana Foto: Marija Molnar

Gospodarski savjetnici i predstavnici trgovinskih ureda pri veleposlanstvima u RH iz Albanije, Australije, Belgije, Brazila, Češke, Čilea, Danske, Francuske, Grčke, Indije, Izraela, Kosova, Srbije i Turske u dvodnevnoj su posjeti Vukovarsko-srijemskoj županiji.

U velikoj županijskoj vijećnici u Vukovaru primio ih je vukovarsko-srijemski župan Božo Galić čiji su suradnici pripremili prezentaciju o potencijalima naše županije, a nakon toga se razgovaralo o mogućnostima investiranja na našem području. Posjet organizira Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, doznajemo od pomoćnika ministrice Josepha Petrića.

-Iznimno nam je drago da smo ovog mjeseca u Vukovarsko-srijemskoj županiji i Vukovaru gdje su nas lijepo primili. Ovo je tradicionalni program kojega organiziramo za veleposlanike i gospodarske savjetnike iz raznih veleposlanstava, a cilj je da vide županiju, gospodarsku infrastukturu, tvrtke, imaju i malo kulturnog programa, a sve  kako bi dobili puni osjećaj što je Hrvatska. Svakih nekoliko mjeseci organiziramo ovakve programe po županijama koje su vrlo zadovoljne – istaknuo je Petrić.

S gospodarskim savjetnicima u Vukovar su pristigli veleposlanici Francuske Nj.E. Corinne Meunier i Albanije Nj.E. Ilir Melo.

Župan Božo Galić istaknuo je sve pogodnosti koje ovdje na hrvatskom istoku imamo, a mogu biti interesantni potencijalnim ulagačima iz inozemstva.

-Pokazat ćemo im mogućnost i uvjete ulaganja na našem području, našu turističku ponudu i kulturnu baštinu. Konkretno nudimo mogućnost ulaganja u poljoprivredu, agrosektor i drvni sektor – istaknuo je župan Galić.

Ministarstvo vanjskih i europskih poslova organizira ovakve promotivne posjete hrvatskim županijama s glavnim ciljem promocije hrvatskog izvoza i privlačenja investicija u Hrvatsku te predstavljanja gospodarskih potencijala.

Pročitano 1183 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar