Ispiši ovu stranicu

Dobitnici priznanja Vukovarsko-srijemske županije 2017. godine

Održana 4. sjednica Županijske skupštine Održana 4. sjednica Županijske skupštine Foto: Valerija Lozančić

Na 4. Sjednici Županijske skupštine usvojen  je Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Vukovarsko-srijemske županije u 2017. godini.

 Nagrada za životno djelo dodjeljuje se mr. sc. Zlatku Vircu za izniman doprinos na području znanosti, kulture, prosvjete, tjelesne kulture i sporta, a Zvonimiru Luburiću  za izniman doprinos razvitku gospodarstva i vodoprivredne djelatnosti.

Nagrada Županije dodjeljuje se Josipu Muškiću za doprinos na području tjelesne kulture i sporta, Zvonku Korparu za dugogodišnje izvrsne uspjehe i predani rad u prosvjeti, Mariji Sunđi za dugogodišnje izvrsne uspjehe i predani rad u prosvjeti, Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije „Hrast“ d.o.o. Vinkovci za doprinos razvitku gospodarstva i društveno-socijalnom razvoju županije.

Povelja Županije dodjeljuje se Jurici Buljanu za izuzetna ostvarenja na području kulture, Tatjani Lovrić-Jovanović rođ. Starčević  za iznimna postignuća i doprinos razvitku sporta, Zlatku Hegedušu za izuzetna ostvarenja na području očuvanja tradicijske kulture grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, DVD-u Županja povodom obilježavanja 130 godina postojanja te ostvarenja na području humanitarnog  djelovanja, Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci  povodom obilježavanja 100 godina rada kazališta i izuzetna ostvarenja na području kulture, Lovačkoj udruzi „Srnjak“ Vrbanja  povodom obilježavanja 90 godina rada i ostvarenja na području očuvanja i zaštite okoliš, KUD-u „Slavonija“ Soljani povodom obilježavanja 70 godina postojanja i ostvarenja na području očuvanja kulturne baštine te Lovačkom savezu Županije vukovarsko-srijemske za doprinos razvitku lovstva te očuvanja i zaštite okoliša.

U 2017. godini nagrada za životno djelo utvrđuje se u iznosu od 10.000 kn, a nagrada u iznosu od 5.000 kn.

-Nagrade će biti dodijeljene 11. studenoga na Dan Vukovarsko-srijemske županije, rekao je Mato Landekić, predsjednik Odbora za priznanja.

Na Županijskoj je skupštini usvojen i Prijedlog Odluke o izmjeni Programa razvoja i unapređenja lovstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji za vremensko razdoblje od 2016. do 2020. godine. Usvojen je i prijedlog Odluke o razrješenju i imenovanju predsjednika Komisije za provedbu javnog natječaja za davanje u zakup zajedničkih  lovišta na području županije te Odluka o razrješenju i imenovanju predsjednika te imenovanju člana Komisije za određivanje granica lovišta na području županije. Andrija Matić, v.d. pročelnika UO za poljoprivredu i infrastrukturu rekao je kako ovim izmjenama u Programu razvoja i unapređenja lovstva žele ohrabriti i potaknuti lovačke udruge te im pomoći pri poslovanju.
Usvojen je i Prijedlog Odluke o izradi IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana Vukovarsko-srijemske županije te Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti Osnovnoj školi „August Cesarec“ Ivankovo za otkup ili zamjenu nekretnine.

Pročitano 1241 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Valerija Lozančić