NAJNOVIJE
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)
Zapalio se kombi hitne medicinske pomoći kod Pačetina, ravnatelj smiruje javnost, sindikat ukazuje na loše stanje voznog parka

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić potvrdio je za HRV da se u subotu navečer tijekom povratka s intervencije na izlazu iz sela Pačetin zapalio kombi hitne medicinske pomoći. Riječ je o vozilu iz 2014. godine koje u zavodu koriste kao zamjensko.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:19)
U Cerni obilježena 94. godišnjica smrti Stjepana Radića

HSS Vukovarsko-srijemske županije u Cerni je obilježio 94. godišnjicu smrti predsjednika te stranke Stjepana Radića, hrvatskoga vođe iz prve polovice 20. stoljeća koji je preminuo 8. kolovoza 1928. godine od ozljeda zadobivenih u atentatu u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu.

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Gašparović podsjetio je kako je na hrvatske zastupnike 20. lipnja 1928. godine pucao zastupnik srpskih radikala Puniša Račić te ubio Đuru Basaričeka i Pavla Radića, a teško ranio Stjepana Radića, Ivana Pernara i Ivana Granđu.

U župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Cerni služena je sveta misa za Stjepana Radića, a predvodio ju je vlč. Alojzije Asić.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:18)

Dobitnici priznanja Vukovarsko-srijemske županije 2017. godine

Održana 4. sjednica Županijske skupštine Održana 4. sjednica Županijske skupštine Foto: Valerija Lozančić

Na 4. Sjednici Županijske skupštine usvojen  je Prijedlog Odluke o dodjeli priznanja Vukovarsko-srijemske županije u 2017. godini.

 Nagrada za životno djelo dodjeljuje se mr. sc. Zlatku Vircu za izniman doprinos na području znanosti, kulture, prosvjete, tjelesne kulture i sporta, a Zvonimiru Luburiću  za izniman doprinos razvitku gospodarstva i vodoprivredne djelatnosti.

Nagrada Županije dodjeljuje se Josipu Muškiću za doprinos na području tjelesne kulture i sporta, Zvonku Korparu za dugogodišnje izvrsne uspjehe i predani rad u prosvjeti, Mariji Sunđi za dugogodišnje izvrsne uspjehe i predani rad u prosvjeti, Agenciji za razvoj Vukovarsko-srijemske županije „Hrast“ d.o.o. Vinkovci za doprinos razvitku gospodarstva i društveno-socijalnom razvoju županije.

Povelja Županije dodjeljuje se Jurici Buljanu za izuzetna ostvarenja na području kulture, Tatjani Lovrić-Jovanović rođ. Starčević  za iznimna postignuća i doprinos razvitku sporta, Zlatku Hegedušu za izuzetna ostvarenja na području očuvanja tradicijske kulture grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, DVD-u Županja povodom obilježavanja 130 godina postojanja te ostvarenja na području humanitarnog  djelovanja, Gradskom kazalištu „Joza Ivakić“ Vinkovci  povodom obilježavanja 100 godina rada kazališta i izuzetna ostvarenja na području kulture, Lovačkoj udruzi „Srnjak“ Vrbanja  povodom obilježavanja 90 godina rada i ostvarenja na području očuvanja i zaštite okoliš, KUD-u „Slavonija“ Soljani povodom obilježavanja 70 godina postojanja i ostvarenja na području očuvanja kulturne baštine te Lovačkom savezu Županije vukovarsko-srijemske za doprinos razvitku lovstva te očuvanja i zaštite okoliša.

U 2017. godini nagrada za životno djelo utvrđuje se u iznosu od 10.000 kn, a nagrada u iznosu od 5.000 kn.

-Nagrade će biti dodijeljene 11. studenoga na Dan Vukovarsko-srijemske županije, rekao je Mato Landekić, predsjednik Odbora za priznanja.

Na Županijskoj je skupštini usvojen i Prijedlog Odluke o izmjeni Programa razvoja i unapređenja lovstva u Vukovarsko-srijemskoj županiji za vremensko razdoblje od 2016. do 2020. godine. Usvojen je i prijedlog Odluke o razrješenju i imenovanju predsjednika Komisije za provedbu javnog natječaja za davanje u zakup zajedničkih  lovišta na području županije te Odluka o razrješenju i imenovanju predsjednika te imenovanju člana Komisije za određivanje granica lovišta na području županije. Andrija Matić, v.d. pročelnika UO za poljoprivredu i infrastrukturu rekao je kako ovim izmjenama u Programu razvoja i unapređenja lovstva žele ohrabriti i potaknuti lovačke udruge te im pomoći pri poslovanju.
Usvojen je i Prijedlog Odluke o izradi IV. Izmjena i dopuna Prostornog plana Vukovarsko-srijemske županije te Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti Osnovnoj školi „August Cesarec“ Ivankovo za otkup ili zamjenu nekretnine.

Pročitano 1113 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija