NAJNOVIJE
Mladi Vukovarci treći na Sportskim igrama mladih

U Splitu je održana državna završnica malonogometnog turnira Plazma Sportskih igara mladih.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:52)
Jedna osoba preminula od koronavirusa

Tri su osobe na području Vukovarsko-srijemske županije oboljele od koronavirusa, objavio je Stožer Civline zaštite Vukovarsko-srijemske županije.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:42)
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)

Započinje sanacija Ulice solidarnosti

Potpisivanje ugovora Potpisivanje ugovora Foto: R. Rac

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava i Stipe Šuker, prokurist vinkovačke tvrtke Cestorad potpisali su ugovor o izvođenju radova na pojačanom održavanju nerazvrstane ceste na području grada Vukovara – Ulica solidarnosti.  

- Ulica je dugačka 550 metara i sastoji se od tri kraka ukupnih širina 3 do 4 metra. Projektom je predviđen nova kolnička konstrukcija, zatvoreni sustav oborinske odvodnje, nova hortikultura i nova vertikalna i horizontalna signalizacija. Nova prometna površina ceste iznosi 1.750 metara četvornih s 250 metara četvornih novih kolnih prilaza - objasnio je gradonačelnik Penava, naglašavajući kako je ovo samo jedan od niza infrastrukturnih projekata, koji se provode u gradskoj četvrti Sajmište.

Rekao je kako se uz pomoć brojnih infrastrukturnih projekata pokušava poboljšati kvaliteta življenja u ovoj gradskoj četvrti, koja je zaostajala za ostalim gradskim četvrtima.

Ulica-Solidarnosti-1
Trenutni izgled Ulice solidarnosti

- S obzirom da ulazimo u jesenski i zimski dio godine, kada su nestabilniji vremenski uvjeti, teško nam je prognozirati točan završetak radova, no s radovima započinjemo čim prijavimo gradilište. Nadam se da će nas vrijeme poslužiti kako bi iste što ranije priveli kraju - novinarima je izjavio Šuker.

Ukupna cijena ugovorenih radova s PDV-om iznosi 1.057.800 kuna. 

Pročitano 1567 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija