Ispiši ovu stranicu

Završen Europski tjedan sporta

Sudjelovalo mnoštvo djece i mladih Sudjelovalo mnoštvo djece i mladih Foto: Janoš Kery

Na Trgu Dražena Petrovića u Borovu naselju ispred Sportskog centra Vukovar održana je završnica Europskog tjedna sporta.

Događaj je okupio mnoštvo djece i mladih koji su zajednički vježbali na otvorenom, sudjelovali u raznim sportskim događajima od turnira u nogometu, streetballu, tenisu, karateu, sportskoj gimnastici itd. Organizirana je i ulična trka za građane, biciklistička utrka i aqua aerobic na plivalištu. Nazočne je pozdravio u ime Grada Vukovara zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček

-Vukovar je sportski grad, jedan od rijetkih s tako dobrom sportskom infrasturkturom gdje se u krugu od 100 metara nalaze sportska dvorana, bazeni, teniski tereni, nogometno igralište. Svake godine Grad Vukovar sufinancira s preko 4 i pol milijuna kuna rad sportskih klubova, njih preko 60, sve s ciljem da se što više mladih u našem gradu bavi sportom. Nadam se da ćemo tako nastaviti i ubuduće – izjavio je Pavliček.

pavlicek Paovic

Završnici Europskoga tjedna sporta u Vukovaru nazočila je i najpoznatija vukovarska sportašica, stolnotenisačica Sandra Paović koja je okupljenima poručila da je sport način života.

-Jako mi je drago da sam danas ovdje s vama u svom Borovu Naselju gdje sam odrasla i gdje sam se još u vrtićkoj dobi zaljubila u stolni tenis. Počela sam ga igrati s pet godina upravo tu u našem borovskom vrtiću. Drago mi je da ste se okupili u ovako velikom broju. Sport je način života, uživajte – poručila je Paović.

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima kao i na podizanje svijesti o brojnim dobrobitima sporta. Aktivnosti koje se organiziraju tijekom trajanja Europskoga tjedna sporta namijenjene su svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost s ciljem okupljanja pojedinaca, predstavnika javne vlasti, sportskih klubova i pokreta, udruga civilnoga društva it.. Želi se potaknuti Europljane na redovitu tjelesnu aktivnost u svakodnevnom životu pod sloganom #BeActive.

Beactive

 

Iako bavljenje sportom i rekreacijom znatno doprinosi dobrobiti europskih građana, razina tjelesne aktivnosti trenutačno je u stagnaciji, u nekim državama čak i opada, a upravo je Europski tjedan sporta odgovor na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Preko sporta možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe. Promicanje uloge športa kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi, poručuju organizatori završnice Europkoga tjedna sporta u Vukovaru –Središnji državni ured za sport, Grad Vukovar, Sportski objekti Vukovar i Zajednica sportskih udruga Grada Vukovara. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije.

 

Pročitano 1538 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar