NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)

Završen Europski tjedan sporta

Sudjelovalo mnoštvo djece i mladih Sudjelovalo mnoštvo djece i mladih Foto: Janoš Kery

Na Trgu Dražena Petrovića u Borovu naselju ispred Sportskog centra Vukovar održana je završnica Europskog tjedna sporta.

Događaj je okupio mnoštvo djece i mladih koji su zajednički vježbali na otvorenom, sudjelovali u raznim sportskim događajima od turnira u nogometu, streetballu, tenisu, karateu, sportskoj gimnastici itd. Organizirana je i ulična trka za građane, biciklistička utrka i aqua aerobic na plivalištu. Nazočne je pozdravio u ime Grada Vukovara zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček

-Vukovar je sportski grad, jedan od rijetkih s tako dobrom sportskom infrasturkturom gdje se u krugu od 100 metara nalaze sportska dvorana, bazeni, teniski tereni, nogometno igralište. Svake godine Grad Vukovar sufinancira s preko 4 i pol milijuna kuna rad sportskih klubova, njih preko 60, sve s ciljem da se što više mladih u našem gradu bavi sportom. Nadam se da ćemo tako nastaviti i ubuduće – izjavio je Pavliček.

pavlicek Paovic

Završnici Europskoga tjedna sporta u Vukovaru nazočila je i najpoznatija vukovarska sportašica, stolnotenisačica Sandra Paović koja je okupljenima poručila da je sport način života.

-Jako mi je drago da sam danas ovdje s vama u svom Borovu Naselju gdje sam odrasla i gdje sam se još u vrtićkoj dobi zaljubila u stolni tenis. Počela sam ga igrati s pet godina upravo tu u našem borovskom vrtiću. Drago mi je da ste se okupili u ovako velikom broju. Sport je način života, uživajte – poručila je Paović.

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima kao i na podizanje svijesti o brojnim dobrobitima sporta. Aktivnosti koje se organiziraju tijekom trajanja Europskoga tjedna sporta namijenjene su svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost s ciljem okupljanja pojedinaca, predstavnika javne vlasti, sportskih klubova i pokreta, udruga civilnoga društva it.. Želi se potaknuti Europljane na redovitu tjelesnu aktivnost u svakodnevnom životu pod sloganom #BeActive.

Beactive

 

Iako bavljenje sportom i rekreacijom znatno doprinosi dobrobiti europskih građana, razina tjelesne aktivnosti trenutačno je u stagnaciji, u nekim državama čak i opada, a upravo je Europski tjedan sporta odgovor na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Preko sporta možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe. Promicanje uloge športa kao sredstva društvene uključenosti pomoći će u rješavanju trenutačnih izazova s kojima se suočava društvo u Europi, poručuju organizatori završnice Europkoga tjedna sporta u Vukovaru –Središnji državni ured za sport, Grad Vukovar, Sportski objekti Vukovar i Zajednica sportskih udruga Grada Vukovara. Projekt je financiran sredstvima Europske komisije.

 

Pročitano 1187 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija