Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54
Ispiši ovu stranicu

Kajkavske popevke oduševile Vukovarce

Kvartet Gubec i Savski valovi u Vukovaru Kvartet Gubec i Savski valovi u Vukovaru Foto: Dražen Bočkaj

Cjelodnevni program "Zagorje Vukovaru" kojega je i ove godine u našem gradu upriličila Krapinsko-zagorska županija na dar Vukovarcima završio je koncertom na Trgu Republike Hrvatske.

Tradicijske kajkavske popevke u izvedbama Kvarteta Gubec i Tamburaškog sastava Savski valovi Vukovaru su na jedan dan uspjele dočarati atmosferu Zagorja na samom istoku Hrvatske. Vukovarci koji su rado došli pozdraviti goste iz Zagorja s oduševljenjem su pratili nastupe izvođača, nakon što su im organizatori pripremili i podjelu tradicijskih zagorskih štrukli, mlinaca, medenjaka i licitarskih srca.

"Ovim posjetom odajemo pijetet gradu Vukovaru i svima koji žive u njemu, a ono najbolje što možemo ponijeti kao poklon su upravo naša tradicija i kultura koju i ove godine predstavljamo Vukovarcima. Darivali smo vukovarske mališane, ali i one starije našim proizvodima, a tu je i donacija Krapinsko-zagorske županije za obnovu Vodotornja, jer mnogi su se Zagorci i na taj način htjeli odužiti Vukovaru za sve što je učinio za Hrvatsku", rekla je Ksenija Tomić, voditeljica Turističkog ureda Krapinsko-zagorske županije.

Gosti iz Zagorja naglasili su kako je povezanost naših krajeva važna za razvoj kontinentalnog turizma, a na uzvratni posjet pozvali su Vukovarce koji bi na isti ovakav način u Zagorju promovirali svoj grad, ali i tradicijske slavonske i srijemske običaje.

Pročitano 1485 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI