NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 54

Kajkavske popevke oduševile Vukovarce

  • Petak, Ruj 29 2017
  • Piše: 
Kvartet Gubec i Savski valovi u Vukovaru Kvartet Gubec i Savski valovi u Vukovaru Foto: Dražen Bočkaj

Cjelodnevni program "Zagorje Vukovaru" kojega je i ove godine u našem gradu upriličila Krapinsko-zagorska županija na dar Vukovarcima završio je koncertom na Trgu Republike Hrvatske.

Tradicijske kajkavske popevke u izvedbama Kvarteta Gubec i Tamburaškog sastava Savski valovi Vukovaru su na jedan dan uspjele dočarati atmosferu Zagorja na samom istoku Hrvatske. Vukovarci koji su rado došli pozdraviti goste iz Zagorja s oduševljenjem su pratili nastupe izvođača, nakon što su im organizatori pripremili i podjelu tradicijskih zagorskih štrukli, mlinaca, medenjaka i licitarskih srca.

"Ovim posjetom odajemo pijetet gradu Vukovaru i svima koji žive u njemu, a ono najbolje što možemo ponijeti kao poklon su upravo naša tradicija i kultura koju i ove godine predstavljamo Vukovarcima. Darivali smo vukovarske mališane, ali i one starije našim proizvodima, a tu je i donacija Krapinsko-zagorske županije za obnovu Vodotornja, jer mnogi su se Zagorci i na taj način htjeli odužiti Vukovaru za sve što je učinio za Hrvatsku", rekla je Ksenija Tomić, voditeljica Turističkog ureda Krapinsko-zagorske županije.

Gosti iz Zagorja naglasili su kako je povezanost naših krajeva važna za razvoj kontinentalnog turizma, a na uzvratni posjet pozvali su Vukovarce koji bi na isti ovakav način u Zagorju promovirali svoj grad, ali i tradicijske slavonske i srijemske običaje.

Pročitano 1026 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija