Ispiši ovu stranicu

U Svinjarevcima obilježena tužna obljetnica stradanja u Domovinskom ratu

Sjećaju se poginulih i nestalih mještana Sjećaju se poginulih i nestalih mještana Foto: Općina Bogdanovci

U Svinjarevcima je obilježena 26. obljetnica teškoga stradavanja civila i branitelja ovoga mjesta. Obilježavanje je organizirala Općina Bogdanovci u znak sjećanja, dubokog poštovanja i zahvalnosti hrvatskim braniteljima i svima koji su dali život za domovinu Hvatsku

Obilježavanje je započelo svetom misom u crkvi Sv.Martina u Svinjarevcima, nastavljeno polaganjem vijenaca kod mjesnog groblja, te predavanjem stručnjaka iz Instituta Ivo Pilar o o ratnom stradanju mještana Svinjarevaca.

-Tužan je i težak dan posebno za mještane Svinjarevaca zbog onih koji su braneći svoje domove od srpskog agresora dali  živote na oltaru domovine. Bez njih ne bi danas bili ovdje i ne bi živjeli u našoj domovini. Imamo 33-oje poginulih i nestalih branitelja i civila na današnji dan 1991. godine koje ne možmo zaboraviti. Čovjek koji ne zna svoju prošlost nema ni budućnost. Mještani Svinjarevaca i mještani naše općine s ponosom mogu spominjati njihova imena daleko u budućnost – rekao je povodom tužne obljetnice načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun.

Večer uoči obljetnice, mještani Svinjarevaca svake godine zapale 33 lampiona za svoje poginule i nestale mještane, a potom u koloni prođu putem od križa u središtu mjesta do mjesnoga groblja.

Pročitano 1455 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar