Ispiši ovu stranicu

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima obilježava 11 godina rada

Pružili podršku za oko 10 tisuća žrtava i svjedoka Pružili podršku za oko 10 tisuća žrtava i svjedoka Foto: UZPŽIS

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima od osnutka 2006. godine usmjerena je na ostvarivanje prava i poboljšanje društvenog položaja i statusa žrtava i svjedoka. Svrha osnivanja bila je i svojevrsna pionirska deinstitucionalizacija sustava podrške žrtvama i svjedocima.

Primarna svrha ovoga programa je odgovoriti na situaciju u kojoj je žrtva ili svjedok prepuštena sama sebi prilikom davanja iskaza ili svjedočenja na sudu odnosno osigurati im potrebne informacije o tijeku sudskog postupka i pružiti im emotivnu podršku kako bi se spriječila retraumatizacija zbog ponovnog suočavanja s počiniteljem i ponovnog proživljavanja nasilnog događaja. Do sada je kroz program ostvarena podrška za preko 10 000 žrtava i svjedoka. Udruga 11 godina intenzivno pruža jedinstvene usluge u svojoj zajednici, informativnu, emocionalnu podršku, praktične informacije te primarnu pravnu pomoć i povremeno pojedine psihosocijalne usluge.

Povodom obilježavanja godišnjice osnutka, u udruzi su priredili nekoliko događanja do kraja ove godine, između ostaloga i Dane otvorenih vrata do 25. rujna. U dva referentna centra udruge, onaj u Vukovaru na adresi Ljudevita Gaja 12 i u Osijeku u ulici Hrvatske Republike 43/1, zainteresirani se mogu u vremenu od 9 do 13 sati upoznati s radom udruge, postignućima i razvojem te ostaviti impresiju u knjizi dojmova.

Također tijekom rujna i listopada, udruga će objaviti javni poziv za volontiranje u Referentnim centrima Vukovar i Osijek te u listopadu organizirati cjelodnevnu edukaciju volontera.

Pročitano 764 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar