Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

Gradonačelnik Vukovara sa suradnicima pregledao rekonstrukciju obaloutvrde rijeke Dunav

U pratnji suradnika i novinara, gradonačelnik Vukovara Ivan Penava je s turističkog broda Bajadera, pregledao  radove na rekonstrukciji obaloutvrde rijeke Dunav i  obalnog pojasa rijeke Dunav.

Prilikom obilaska radova, Penava je naglasio kako je riječ o projektima koji će Vukovar maksimalno otvoriti Dunavu.
- Ovim projektima mijenjamo vizuru grada Vukovara, na način da otvaramo Vukovar Dunavu što nam je bio dugogodišnji cilj i ovo je posebna prilika da zabilježimo te trenutke za povijest, za naše mlađe generacije jer za nekoliko godina bit će nepojmljivo svim građanima da je na ovom području nekad tekao Dunav - rekao je Penava

Uz rekonstrukciju obaloutvrde provest će se i urbanističko uređenje obalnog pojasa rijeke Dunav. Izgradit će se pješačka i biciklističkih staza s asfaltnim kolnikom te hortikulturnim uređenjem uz urbanu komunalnu opremu. Predviđeno je i uređenje Otoka Športova, kao i uređenje obaloutvrde Rijeke Vuke. 

- Vukovar će nakon završetka projekata dobiti mnogobrojne sadržaje, deset hektara zemljišta u središtu grada, novu marinu, a nadamo se i novi muzej Dunava, no ono što želim naglasiti je da, ovim radovima teškima stotine milijuna kuna, mijenjamo Vukovar i njegovu povijest – ističe Penava.

Direktor Lučke uprave Vukovar, Alen Jakumetović naglasio je važnost projekata za širenje lučkog područja, što će privući nove investitore u grad Vukovar i pridonijeti otvaranju novih radnih mjesta.

Pročitano 2572 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI