Ispiši ovu stranicu

Sve spremno za subotnju svečanu Sinjsku alku

Na trkalištu Svečane Sinjske alke koja će se u subotu trčati u Vukovaru, vukovarski gradonačelnik Ivan Penava izvijestio je kako je sve spremno za taj veliki događaj koji, kako je kazao Penava, cijeli Vukovar iščekuje s velikim nestrpljenjem. 

"Alku će u Vukovaru gledati oko 20.000 posjetitelja, ali s obzirom na veliki interes očekujemo da će ta brojka biti i veća", rekao je Ivan Penava na konferenciji za novinare te dodao da na Alci očekuju državni vrh predvođen predsjednicom Republike Kolindom Grabar Kitarović i predsjednikom Vlade Andrejom Plenkovićem.

Tajnik Viteškog alkarskog društva iz Sinja Ivan Nasić rekao je da im se, nakon zahtjevnog transporta konja i dolaska alkara te nekoliko proba, danas pridružuje i ostatak ekipe. "Dolaze alkarski momci i naša Gradska glazba i sve je u potpunosti spremno za početak vukovarske Alke. Koliko vidimo sve je u Vukovaru podređeno Alci", dodao je.

"Ponosni smo što smo dio ovoga spektakla i kada u subotu započne Alka pitanje je hoće li ikoga biti u Sinju jer se bojim da će svi Sinjani doći u Vukovar", poručio je i povjerenik Vlade za Grad Sinj Igor Vidalina.

Po riječima alkarskog vojvode Ante Vučića, sve je u Vukovaru spremno da krene prva trka. "Svi se veselimo tom povijesnom događaju koji do Domovinskog rata očekujemo", rekao je Vučić te zahvalio Vukovarcima na gostoprimstvu.

Pročitano 1307 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI