Ispiši ovu stranicu

U Nijemcima prezentiran projekt umrežavanja u prekograničnoj suradnji

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

U Nijemcima je održana prezentacija projekta Umrežavanje dionika na području LAG-ova prekograničnog područja Srijema (Drina-Sava regija). Nositelj projekta je LAG Bosutski niz iz Nijemaca zajedno s partnerom LAG-om Srijem+/ Ruralni centar Sova iz Srijemske Mitrovice.

Projekt se financira u okviru EU programa Podrška regionalnoj suradnji i ravnomjernom teritorijalnom razvoju zemalja Zapadnog Balkana u procesu približavanja europskim integracijama, provodi ga Stalna radna grupa za ruralni razvoj (SWG) u Jugoistočnoj Europi, a vrijedan je 1587,50 Eura, od čega je udio EU donatora 1400 Eura. Prezentaciji projekta nazočili su i predstavnici LAG-a Srijem+.

Iako je financijska vrijednost ovog projekta simbolična, kontakti i razmjena koji se ostvaruju tijekom trajanja projekta su puno vrijedniji i značajniji, doznajemo od Berislava Vukovića, predsjednika LAG-a Bosutski niz. -Nastojimo umrežiti proizvođače s ovog našeg područja sa proizvođačima iz susjednih zemalja – Srbije, Mađarske i BIH – ističe Vuković.

Po završetku prezentacije, sudionici su obišli Otok i Nijemce, odnosno nekoliko tamošnjih obrta i OPG-ova kao primjera dobre prakse.

Pročitano 921 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar