NAJNOVIJE
Vukovarka Barbara Kalauz predstavlja svoju treću zbirku pjesama

U Gradskoj knjižnici Vukovar večeras će, s početkom u 18 sati, Vukovarka Barbara Kalauz predstaviti svoju zbirku pjesama „Tragovi pjesnika“.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:46)
51 – godišnjak iz Trpinje uhićen jer je oštetio dva automobila

Policijski službenici Policijske postaje Vukovar dovršili su kriminalističko istraživanje nad 51-godišnjakom iz Trpinje zbog sumnje da je u Vukovaru oštetio dva osobna automobila. Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrdili su sumnju kako je osobne automobile oštetio predmetom, pri čemu je vlasnicima osobnih automobila pričinjena materijalna šteta u iznosu od nekoliko tisuća eura. Osumnjičenik je uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Oštećenje tuđe stvari predan pritvorskom nadzorniku

(Petak, 19 Travanj 2024 11:38)
Uhićen 31 godišnjak u nezakonitom posjedovanju droge

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske su, prilikom obavljanja poslova na suzbijanju zlouporabe droga, zatekli 31-godišnjaka u nezakonitom posjedovanju droge.
Prilikom policijskog postupanja, kod 31-godišnjaka iz Ivankova je pronađeno i oduzeto 201,8 grama speeda te 100 grama kreatina, odnosno smjese za povećanje mase droge, precizna digitalna vaga, mobitel i drugi predmeti za koje se sumnja da potječu od kaznenog djela. Nad 31-godišnjakom je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja kako je navedena droga bila namijenjena daljnjoj neovlaštenoj prodaji. Osumnjičenik je, 18. travnja, uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama predan pritvorskom nadzorniku.

(Petak, 19 Travanj 2024 11:36)
U Vinkovcima znanstveni skup o gospodarenju šumama

Povodom obilježavanja 150 godina znanstvenog i organiziranog pristupa šumarstvu jugoistočne Slavonije i djelovanja Brodske imovne općine u Vinkovcima se održava dvodnevni znanstveni skup Gospodarenje šumama hrasta lužnjaka u prošlosti, sadašnjosti i budućnosti.

(Petak, 19 Travanj 2024 09:31)
Šest novih zastupnika iz pete izborne jedinice

U petoj izbornoj jedinici izabrano je šest zastupnika koji do sada nisu imali mandat ili bili članovi vlade.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:24)
Ponavljanje izbora u Ostrovu

Državno izborno povjerenstvo izvijestilo je da su izbori u cjelini održani regularno i vrlo mirno, ali će biti ponovljeni na dva biračka mjesta na kojima je pronađeno više glasačkih listića nego ih je trebalo biti.

(Petak, 19 Travanj 2024 08:17)
U Sabor ušli Penava, Mažar, Matić i Pavliček

Nakon obrađenih gotovo svih biračkih mjesta, neslužbeni podatci Državnoga izbornoga povjerenstva pokazuju da je na parlamentarnim izborima održanima jučer 17. travnja najviše mandata osvojila Hrvatska demokratska zajednica – 61, SDP 42 , Domovinski pokret 14, Most dobiva 11, a Možemo! 10 mandata. Po dva mandata osvajaju IDS i Nezavisna platforma Sjever te jedan koalicija Fokus-Republika. U petoj izbornoj jedinici pobijedio je HDZ s 42,77 posto. Slijedi SDP 19,58. Treći je Domovinski pokret 17,38, a prošla je i koalicija Most – Hrvatski suverenisti s 8,48 posto. Mjesto u Saboru su u našoj izbornoj jedinici osigurali vukovarsko-srijemski političari Ivan Bosančić, Nikola Mažar i Josip Šarić iz HDZ-a, Ivan Penava i Josip Dabro iz DP-a, Predrag Matić i Mario Milinković iz SDP-a te Marijan Pavliček iz koalicije Most – Hrvatski suverenisti. I u Vukovaru je najviše glasova dobio HDZ – 35,17 posto. Drugi je Domovinski pokret s 29,51 posto, treći SDP 14,95 posto, a koalicija Most – Hrvatski suverenisti ima 11,83 posto glasova birača. Iz pete izborne jedinice u Sabor ulaze Vukovarci Nikola Mažar iz HDZ-a, Ivan Penava iz DP-a, Predrag Matić iz SDP-a i i Marijan Pavliček iz Hrvatskih suverenista.

(Četvrtak, 18 Travanj 2024 14:40)

Grad Vukovar: Organizator utakmice bio je Hrvatski vaterpolo savez

Plivalište u Vukovaru Plivalište u Vukovaru Arhivska fotografija

Grad Vukovar oglasio se priopćenjem za javnost vezanom uz prodaju i raspodjelu ulaznica za nedavno održanu vaterpolo utakmicu koje prenosimo u cijelosti:

- Zbog netočnih informacija koje u javnosti iznose Mirjana Semenić-Rutko (365 Milan Bandić) i Biljana Gaća (SDP), vijećnice Gradskoga vijeća Grada Vukovara, a vezano za prodaju i raspodjelu ulaznica za vaterpolo utakmicu 5. kola FINA Svjetske lige između Hrvatske i Francuske, odigrane 14. ožujka 2017. godine na Plivalištu Vukovar, primorani smo očitovati se te iznijeti istinu i stvarne  podatke.

Organizator vaterpolo utakmice bio je Hrvatski vaterpolo savez uz nesebičnu potporu JU Sportski objekti Vukovar i stručnih službi Grada Vukovara. Prodaja 468 ulaznica po cijeni 25,00 kuna za građane odrađena je preko JU Sportski objekti Vukovar.  Preostala 254 mjesta raspodijelili su Hrvatski vaterpolo savez i Grad Vukovar s tim da je Gradu Vukovaru pripalo 100 VIP ulaznica koje su raspoređene sukladno protokolarnim obvezama, između ostalog i vijećnicima Gradskoga vijeća Grada Vukovara. Potpuno je neistinito i zlonamjerno iznositi kako je Grad Vukovar raspolagao s 500 besplatnih VIP ulaznica za tzv. „elitu“!

Iznimna nam je čast što je ovome događaju u našem gradu prisustvovala predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović te mnogi drugi uvaženi gosti kao što su  ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, predstavnici Veleposlanstva Francuske u Republici Hrvatskoj, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, državni tajnici Vukovarci  Zvonko Milas i Nikola Mažar, naš proslavljeni Vukovarac Damir Martin, brojna istaknuta imena hrvatskog vaterpola koja su svojim uspjesima pronosila ime naše domovine diljem svijeta. Također, moralo se voditi računa i o mnogim službama pa su tako 36 akreditacija imali djelatnici Sportskih objekata Vukovar, 35 akreditacija dodijeljeno je press službama te 20 kamermanima prethodno prijavljenima na e-mail adresu Hrvatskog vaterpolo saveza. Od ukupno 722 sjedeća mjesta na tribinama plivališta, 25 je zauzela TV platforma Hrvatske radiotelevizije koja je utakmicu prenosila uživo, 30 akreditacija pripalo je organizatorima, 15 zaštitarskoj službi. U objektu se nalazilo 30 uniformiranih policajaca i 30 pripadnika osiguranja u civilnoj odjeći. Odigravanju utakmice također je nazočila i cjelokupna juniorska vaterpola reprezentacija koja je brojila 24 osobe, 30 osoba činile su stručne osobe hrvatske i  francuske vaterpolo  reprezentacija, što je uključivalo trenere, fizioterapeute i igrače. Na zamolbu vukovarske Udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem „Golubica“  istima je omogućeno 17 VIP ulaznica. Stoga pitamo gradsku vijećnicu Biljanu Gaća smatra li kako su i članovi navedene Udruge za događaj dobili „elitizirane karte“? 

Osim toga, vijećnice su dobro upoznate s odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama sukladno kojemu su imale pravo zatražiti i dobiti točne podatke upravo kako su isti navedeni prethodno u tekstu. Nažalost, vijećnice su se odlučila na neutemeljen pristup kojim se očito pripremaju za predstojeće lokalne izbore. Nije prvi puta da pojedini vijećnici Gradskog vijeća Grada Vukovara stavljaju sebe u prvi plan, prikazujući se navodnim skrbnicima građana, odbijajući se informirati o stvarnom stanju te neprovjerenim i neargumentiranim izjavama,  plasiraju netočne informacije u svrhu svoje političke promidžbe i obmane javnosti. Grad Vukovar dužan je upozoriti kako takvo ponašanje može podlijegati određenim pravnim procedurama kojima bi mogao zatražiti naknadu za narušavanje ugleda klevetom.

Svatko tko želi sudjelovati u političkom nadmetanju i biti izabran kao predstavnik građana trebao bi prije svega svojim primjerom, radom i djelovanjem pridobit povjerenje građana. Žalosno je da se ovakvim postupcima pojedinih vijećnika nastoji podići nepotreban nemir među građanima grada Vukovara na temelju „rekla-kazala“, a ne na temelju stvarnih činjenica. Vijećnici Grada Vukovara bili su pozivani na sva događanja  u  gradu Vukovaru za što nikad do sada nije bilo prigovora. Protekli športski događaj na Plivalištu Vukovar  pokazao je grad Vukovar u jednom novom svijetlu, a  većinu njegovih stanovnika kao građane urbanog središta kojima se ne može  manipulirati ni u kojem slučaju. Ukoliko su vijećnice smatrale kako „elitizirane“ akreditacije nisu primjerene, svoje nisu morale preuzeti, neovisno o tome jesu li ih prepustile nekome, te su svoju kartu mogle kupiti po pristupačnoj cijeni od 25 kuna kao i 468 građana koji su to učinili. - stoji u priopćenju. 

 

Pročitano 3467 puta
Ocijeni sadržaj
(9 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija