NAJNOVIJE
Objavljen novi natječaj za svinjogojce
Ministarstvo poljoprivrede objavilo je novi Javni poziv za podnošenje prijava za sufinanciranje nabavke materijala i sredstava za postavljanje dvostrukih ograda u uzgojima svinja koje se drže na otvorenom za 2021. godinu. Na raspolaganju je 1,4 milijuna kuna, a Javni poziv je otvoren do utroška sredstava, odnosno najkasnije do 30. studenoga 2021. Sredstva su bespovratna i namjenska, a usmjerena su za sufinanciranje poboljšanja uvjeta propisane biosigurnosti kako bi se učinkovito smanjio rizik od unošenja i širenja afričke svinjske kuge sprječavanjem kontakata domaćih svinja koje se drže na otvorenom s divljim svinjama te ostalim divljim i domaćim životinjama, priopćeno je iz ovog ministarstva. 
(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 17:02)
EU s 212 milijuna kuna sufinancira poboljšanje negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplave u RH

Započela je provedba Projekta unaprjeđenja negrađevinskih mjera upravljanja rizicima od poplava u Republici Hrvatskoj – VEPAR kojega zajedno realiziraju Hrvatske vode i Državni hidrometeorološki zavod. Riječ je o 250 milijuna kuna vrijednome projektu od čega 212 milijuna sufinancira Europska unija. 

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:47)
Ministar Medved: Agresorima na RH onemogućeno je konzumiranje Zakona o civilnim stradalnicima Domovinskog rata

Odajući počast trinestorici poginulih hrvatskih redarstvenika '91 u Strugi Banskoj kod Dvora, potpredsjednik Vlade RH i ministar branitelja Tomo Medved naglasio je kako je agresorima na RH onemogućeno da konzumiraju Zakon o civilnim stradalnicima Domovinskog rata.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:33)
Ispitan vozač kosovskoga autobusa, branio se šutnjom

Vozač kosovskog autobusa u čijem je prevrtanju u nedjelju poginulo 10 putnika, na ispitivanju u Županijskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu branio se šutnjom, potvrdio je zamjenik županijske državne odvjetnice Franjo Kopunić, a prenosi HINA.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 16:00)
Raspisan natječaj za upis studenata u Studentski dom Leopold

Veleučilište Lavoslav Ružička raspisalo je natječaj za upis studenata u Studentski dom Leopold u Vukovaru.

Studentski dom raspolaže sa 108 smještajnih kapaciteta od čega su dva za osobe s invaliditetom. Sve sobe su klimatizirane s odvojenom kupaonicom i kuhinjom te imaju dostupan internet.

Pravo sudjelovanja na natječaju imaju svi redovni studenti državljani Republike Hrvatske i Europske unije koji studiraju na Veleučilištu Lavoslav Ružička. Prema ugovoru sa Središnjim državnim uredom za hrvate izvan Republike Hrvatske pravo na smještaj imaju i studenti koji su se upisali na veleučilište, a pripadnici su hrvatske manjine. Pravo nemaju izvanredni studenti i oni koji imaju prebivalište u Vukovaru.

Studentski dom sagrađen je preko operativnog programa konkurentnosti kohezija - modernizacija, unaprjeđenje iproširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju, stoga prednost imaju studenti sa invaliditetom i studenti sa slabijim soci-ekonomskim statusom.

Prijave se podnose isključivo putem pošte, a rok za dostavu je do 31. kolovoza kako bi brucoši koji upisuju prvu godinu mogli aplicirati za smještaj.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 14:25)
Održan sastanak hrvatskih ZAKUD-a

Na inicijativu predstavnika Zajednice kulturno-umjetničkih društava Vukovarsko-srijemske županije u Karlovcu je održan 3. susret županijskih ZAKUD-a Hrvatske u sklopu kojega je održan i radni sastanak hrvatskih ZAKUD-a.

Na radnome sastanku razgovaralo se o planu, provedbi rada i aktivnostima Zajednica do kraja godine te o provedbi ovogodišnjih, 56. Vinkovačkih jeseni, ovisno o epidemiološkom razvoju situacije.

- Tema ovih sastanaka zajednička je suradnja u očuvanju hrvatske tradicije. U godinu i pol dana, zbog korone, situacija se pogoršala i u vezi članstva i u vezi naših manifestacija. Mi bismo sada htjeli pomoći jedni drugima kako bi se naša tradicija očuvala i kako ne bi otišla u zaborav - rekla je predsjednica ZAKUD-a Karlovačke županije Jasna Požar.

Požar je istaknula kako se na sastanku dogovorio i zajednički nastup prema Ministarstvu kulture s ciljem značajnije promocije folklorne baštine.

Zahvalivši na domaćinstvu te prenoseći pozdrave župana Damira Dekanića, tajnik vukovarsko-srijemskog ZAKUD-a važnim je istaknuo zajedništvo i suradnju svih Zajednica ujedno predstavivši program Jeseni.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 14:19)
Tijekom vikenda na području županije sedam prometnih nesreća

Tijekom vikenda na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske zabilježeno je ukupno sedam prometnih nesreća, od čega je jedna sa ozlijeđenim osobama i šest s materijalnom štetom kao posljedicom - izvijestili su iz Policijske postaje vukovarsko-srijemske.

(Ponedjeljak, 26 Srpanj 2021 13:36)
Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102

Održana koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije

  • Petak, Sij 13 2017
  • Piše: 
Održana koordinacija župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije Martina Maričić

Na 23. Koordinaciji župana, gradonačelnika i načelnika Vukovarsko-srijemske županije, prva točka dnevnog reda  bila je Realizacija projekta „Seoska prijestolnica županije“, kojeg je predstavio Andrija Matić, pročelnik UO za poljoprivredu, šumarstvo i ruralni razvoj Vukovarsko-srijemske županije. Realizacijom projekta jedno selo postat će prijestolnica županije, odnosno sve županijske aktivnosti, ali i neke aktivnosti s nacionalne razine pokušat će organizirati u tom selu. - Velik dio sudionika javnog života u malom selu ima volju i želju organizirati neki događaj, ali nema za koga to učiniti, stoga ćemo odabrati ono selo, koje nije općinsko središte, a ima dobro organizirano civilno društvo, koje će moći odraditi što je potrebno. Ove godine odabrani su Svinjarevci jer se pokazalo da imaju jako lovačko društvo, KUD, vatrogasce i udrugu žena. - Rekao je Matić istaknuvši kako je cilj projekta pokazati da i malo hrvatsko selo, pogotovo u Slavoniji, ima što pružiti svojim stanovnicima, ali i da je bogato sadržajima kojima može privući druge ljude.

Matić je predstavio i drugu točku - Uspješnost kandidiranja na mjere ruralnog razvoja.
- S obzirom da je upravo raspisan natječaj za mlade poljoprivrednike, organizirali smo obilazak svih općina i gradova, kako bi upoznali i objasnili ljudima kakve mogućnosti imaju. Također raspravljamo o onim kritičnim točkama koje ljudi možda ne mogu riješiti, ohrabrujemo ih, primjerima dokazujemo da je moguće nešto ostvariti i nudimo im suradnju. – Objasnio je Matić.

Treću točku, Sufinanciranje troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju siječanj – lipanj 2017. Godine izložila je Jadranka Mustapić-Karlić, pročelnica UO za obrazovanje i šport Vukovarsko-srijemske županije. – Model je takav da 75% sufinancira ministarstvo, roditelji plaćaju 100 kn, a ostalo sufinanciraju općine, gradovi i VSŽ. – Rekla je Mustapić Karlić dodavši kako je VSŽ dosad pokazala senzibilitet za učenike te kako na godišnjoj razini izdvajaju oko 1,7 milijuna kuna.

Pročitano 1245 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija