Ispiši ovu stranicu

MGMD: "Mediji ne žele vidjeti Vukovar koji živi 365 dana u godini"

Ilustracija Ilustracija Foto: Arhiv HRV-a

Na web stranici vukovarske udruge Mirovna grupa mladih Dunav objavljena je odluka da predstavnici udruge tijekom mjeseca studenoga neće davati izjave domaćim i inozemnim medijima niti sudjelovati u objavama za medije bez obzira radi li se o tisku, radiju ili televiziji.

"Razlog tome stoji u činjenici da neki mediji ne žele vidjeti Vukovar koji živi svih 365 dana u godini. Vukovar ima svoje probleme. Stopa nezaposlenih, s naglaskom na nezaposlenost mladih, raste, a mladi svaki dan iseljavaju iz grada ( iseljavaju i Hrvati i Srbi, Rusini, Ukrajinci, Slovaci, Mađari, Česi, itd.), Vukovar ima fiktivne stanovnike, ima i fiktivne tvrtke. Vukovar se koristi za dnevno-političke manipulacije, samo-promocije…

Ali postoji i onaj drugi Vukovar. Pozitivan Vukovar. Vukovar koji ima sve ono što čini jedan grad. Vukovar ima svoje umjetnike koji grad čine ljepšim mjestom za život, sportaše koji ostvaruju uspjehe kako u Hrvatskoj  tako i u svijetu, svoje obrtnike koji se, pored brojnih nameta i pritisaka, bore, stvaraju i zapošljavaju, brojne sportske i građanske udruge koje stvaraju sadržaje i povećavaju kvalitetu života svojim sugrađanima. Vukovar ima svoje škole, vrtiće, muzeje, zaslužne građane, parkove, ulice, svoju povijest i svoju tradiciju. Vukovar je grad koji postoji i egzistira gotovo 800 godina. Vukovar ima svoju Vuku, svoju Adu, svoj Dunav.

Zbog svega toga, pozivamo medije da ove godine pokažu malo više poštovanja prema našem gradu i njegovim građanima koji žive, rade, stvaraju i samim tim čine grad Vukovar", stoji u objavi udruge Mirovna grupa mladih Dunav.

 

Pročitano 1012 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar