NAJNOVIJE
Sajam knjiga u Vukovaru posjetilo više od 1.000 sugrađana

U Odjelu za mlade Spajalica  vukovarske Gradske knjižnice održan je 9. po redu Likedbook, sajam knjiga. Bila je to prilika svim knjigoljupcima po vrlo povoljnim cijenama doći do nekih željenih naslova. Ovo je jedan od najposjećenijih programa u okviru manifestacije Ljeto u Gradskoj knjižnici Vukovar za kojega sugrađani pokazuju veliko zanimanje naglasila je Jelena Miškić ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar

-Sugrađanima smo pripremili laganije, ljetno štivo, ali smo pripremili za djecu slikovnice i edukativne materijale ali smo pripremili i veliki izbor povijesne i znanstvene literature kako bismo ponudili štivo za svačiji ukus. Ono što sajam ove godine čini posebnijim jeste da su sve knjige novijega datuma- naglasila je Miškić te zahvalila svima koji su tijekom godine donirali knjige u gradsku knjižnicu Vukovar.

Cijena knjige iznosila je pet kuna. Sajam je održan u vremenu od 10- 14 sati, a posjetilo ga više od 1.000 sugrađana

(Subota, 19 Lipanj 2021 14:00)
Održana prva konferencija Zajednice povratnika hrvatskoga Podunavlja

U Vukovaru je održana prva konferencija Zajednice povratnika Hrvatskoga Podunavlja, na kojoj je za predsjednika izabran Ivica Klem. On je naglasio kako nažalost ni 30 godina od mirne reintegracije još nisu riješena neka pitanja koja su od velikog značenja za stanovnike Podunavlja, posebno za stradalnike Domovinskoga rata.

-Činjenica jeste kako je formalno-pravno završena mirna reintegracija hrvatskoga Podunavlja, no u praksi je ostalo još puno nedorečenosti i neriješenih pitanja koja opterećuju život stanovnika Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije.  Zajednica povratnika hrvatskoga Podunavlja inicirat će rješavanje takvih problema posebno procesuiranja ratnih zločina, rješavanje pitanja granice i ratne štete- rekao je Klem

Zajednica je izrasla na inicijativu dvije županijske zajednice povratnika, osječko baranjske  i vukovarsko-srijemske, rekao je Branko Pek, predsjednik Zajednice povratnika Osječko-baranjske županije te dodao kako je naknada ratne štete jedan od problema za čije će se rješavanje zajednica zalagati.

-Raspolažemo podatkom  Državne komisije za popis i procjenu ratne štete iz 1999. godine, prema kojemu je ukupna ratna šteta U Hrvatskoj  236 milijardi kuna, od kojih ratna šteta učinjena stradalnicima, fizičkim osobama, iznosi oko 94 milijarde kuna. Uz pomoć ekspertnoga tima pravnika Ministarstva vanjskih poslova i europskih poslova RH, Ministarstva  pravosuđa i uprave, Ministarstva hrvatskih  branitelja i Državnoga odvjetništva, taj će tim pripremiti kvalitetnu tužbu protiv Republike Srbije za ratnu štetu. Svjesni smo kako će cijeli proces vjerojatno trajati godinama, ali ako ne poduzmemo ništa sve će pasti u zaborav – rekao je Pek.

Jedna od tema, koje ova zajednica želi intenzivirati jeste ratni zločin i kažnjavanje počinitelja, što je od posebne važnosti za obitelji  stradalnika ovih područja naglasio je Juraj Mihaljević, a vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić istaknuo kako će zajednica u svome radu imati njegovu potporu.

-Puno je godina prošlo od rata i od povratka, ali ima još neriješenih pitanja. Činjenica je kako je Republika Hrvatska uložila ogromna sredstva i napore da bi se život u ovim prostorima normalizirao. Međutim, uvijek je dobrodošao dodatni impuls koje udruge poput ove zajednice daju institucijama hrvatske države. One ne mogu izravno rješavati probleme, ali mogu ukazivati na eventualne nepravilnosti i nedostatke, što je dobrodošlo. U Vukovarsko-srijemskoj županiji  kao takve uvijek će imati moju potporu kao župana -rekao je Dekanić

(Subota, 19 Lipanj 2021 13:55)
U Hrvatskoj 84 nova slučaja u protekla 24 sata

U protekla 24 sata u Republici Hrvatskoj zabilježena su 84 nova slučaja koronavirusa pa je broj aktivnih slučajeva danas ukupno 666.

(Subota, 19 Lipanj 2021 12:15)
18. Memorijalni nogometni turnir "Danijel Popović"

Na nogometnom stadionu u Borovu naselju u tijeku je 18. Memorijalni nogometni turnir "Danijel Popović" u spomen na tragično preminulog nogometaša Vukovara '91, Osijeka i Hrvatske reprezentacije. Na turniru sudjeluje 8 ekipa iz Hrvatske i BiH uzrasta U 10 ili mlađi, radi se o početnicima. Uz domaćina Vukovar 1991, gradskih i županijskih klubova, sudjeluju Napredak iz Matića (BiH) i Stari grad iz Rijeke. Nakon svečanog postrojavanja, ekipe su podijeljene u dvije skupine, te svoje utakmice igraju na dva terena. Turnir je svečano otvorio župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić - Kada netko iz jedna male sredine, tako mlad od 20-21 godine dosegne do hrvatske reprezentacije, to je na ponos svim ljudima, trenerima, klubovima u kojima je igrao. Jedan uzor koji treba pratiti. Nažalost, tragično stradao u prometnoj nesreći, ali 18 godina za redom u čast nesretnom stradalom Danijelu Popoviću govori kakav je čovjek i igrač bio. Izuzetno mi je drago da se ovaj memorijal održava, da ima puno djece i roditelja koji se bave sportom. Sport je jedan od najboljih stvari u životu koji vas može odvesti u nebrojene dobre situacije i maknuti od svih loših tvari koji okružuje naše mlade u ovom trenutku – rekao je Dekanić.

- Vjerujemo da će biti sportskog naboja jer svi što igraju žele osvojiti prvo mjesto ili ostvariti što bolji plasman. Tako da se nadam da će proći sve u sportskom duhu. Važno je da se djeca zabave, da se vrlo rado odazovu i iduće godine. Poručujem svim trenerima nema razloga da se živciraju zbog nekih rezultata, neka vode utakmice i neka uživaju. Izuzetno me veseli da ima i curica i to nisu curice samo da stoje na terenu nego pokazuju i izuzetne motoričke sposobnosti pa ih se dečki čak i uplaše. Želio bih svima zahvaliti na fenomenalnoj organizaciji, a za iduću godinu spremamo duplo veći broj ekipa i mislimo da će se iz godine u godinu dizati i ovaj tirnir, rekao je Marko Novoselac voditelj škole nogometa HNK Vukovar 1991.

(Subota, 19 Lipanj 2021 11:56)
Ublažavanje epidemioloških mjera od 1. srpnja

Broj novozaraženih koronavirusom u našoj zemlji i dalje je u silaznoj putanji. Jučer je zabilježeno 113 novih slučajeva.

(Subota, 19 Lipanj 2021 10:13)
U županiji jedna novopozitivna osoba na koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja je 24 sata jedna novopozitivna osoba na koronavirus i to iz Vukovara. Preminulih osoba nema.

(Subota, 19 Lipanj 2021 10:10)
Na raspravu upućen novi Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata

Vlada Republike Hrvatske uputila je na raspravu Hrvatskom saboru novi Zakon o civilnim stradalnicima iz Domovinskog rata, a koji bi 25 godina nakon završetka rata trebao donijeti odgovarajući zakonski okvir za civilne stradalnike iz Domovinskog rata.

(Subota, 19 Lipanj 2021 07:39)

Janoš Kery

Subota, 19 Lipanj 2021 11:56

Na nogometnom stadionu u Borovu naselju u tijeku je 18. Memorijalni nogometni turnir "Danijel Popović" u spomen na tragično preminulog nogometaša Vukovara '91, Osijeka i Hrvatske reprezentacije. Na turniru sudjeluje 8 ekipa iz Hrvatske i BiH uzrasta U 10 ili mlađi, radi se o početnicima. Uz domaćina Vukovar 1991, gradskih i županijskih klubova, sudjeluju Napredak iz Matića (BiH) i Stari grad iz Rijeke. Nakon svečanog postrojavanja, ekipe su podijeljene u dvije skupine, te svoje utakmice igraju na dva terena. Turnir je svečano otvorio župan Vukovarsko-srijemski Damir Dekanić - Kada netko iz jedna male sredine, tako mlad od 20-21 godine dosegne do hrvatske reprezentacije, to je na ponos svim ljudima, trenerima, klubovima u kojima je igrao. Jedan uzor koji treba pratiti. Nažalost, tragično stradao u prometnoj nesreći, ali 18 godina za redom u čast nesretnom stradalom Danijelu Popoviću govori kakav je čovjek i igrač bio. Izuzetno mi je drago da se ovaj memorijal održava, da ima puno djece i roditelja koji se bave sportom. Sport je jedan od najboljih stvari u životu koji vas može odvesti u nebrojene dobre situacije i maknuti od svih loših tvari koji okružuje naše mlade u ovom trenutku – rekao je Dekanić.Foto 3

- Vjerujemo da će biti sportskog naboja jer svi što igraju žele osvojiti prvo mjesto ili ostvariti što bolji plasman. Tako da se nadam da će proći sve u sportskom duhu. Važno je da se djeca zabave, da se vrlo rado odazovu i iduće godine. Poručujem svim trenerima nema razloga da se živciraju zbog nekih rezultata, neka vode utakmice i neka uživaju. Izuzetno me veseli da ima i curica i to nisu curice samo da stoje na terenu nego pokazuju i izuzetne motoričke sposobnosti pa ih se dečki čak i uplaše. Želio bih svima zahvaliti na fenomenalnoj organizaciji, a za iduću godinu spremamo duplo veći broj ekipa i mislimo da će se iz godine u godinu dizati i ovaj tirnir, rekao je Marko Novoselac voditelj škole nogometa HNK Vukovar 1991.Turnir 2

Petak, 18 Lipanj 2021 17:45

Sportski dnevnik uređuje i vodi Janoš Kery

 

- Gimnastički klub Vukovar nositelj je projekta Gimnastika za mlade iz programa Erasmus+

 

- Nogometni klub Osijek počeo je pripreme za novu sezonu

 

- Sportske vijesti iz tenisa, nogometa i ribolova donosi Stjepan Bogutovac

Utorak, 15 Lipanj 2021 15:19

Pogled na konačno stanje prvenstvene ljestvice pokazuje da je Vukovar 1991 prvi sa 75 bodova, dok je Belišće drugo s istim brojem bodova, ali s boljim međusobnim omjerom, te će Belišće kroz kvalifikacije tražiti put do Druge lige. Nakon jesenskog dijela prvenstva Vukovar 1991 je imao veliki bodovni zaostatak za Belišćem i Marsonijom i nije više ovisio o svojim igrama nego o igrama dvije vodeće ekipe. Malo tko je davao šanse da Vukovar može to dostići, pogotovo nakon prva 4 kola gdje je Vukovar imao jednu pobjedu i čak tri utakmice odigrane 0:0. Na kraju je Vukovar došao korak do velikog uspjeha, bodovno se izjednačio s vodećim Belišćem, ali su pravila o boljem međusobnom omjeru bila na strani Belišća. Tako će Vukovar 1991 put do Druge lige tražiti u sljedećem prvenstvu.

U posljednjem kolu Vukovar 1991 je u gostima pobijedio Bedem 1:0, a gol je postigao Blaž Tustonjić na ubačaj Robina u 69'. – Dobili smo i tu zadnju utakmicu i tako napravili ono što je bilo u našoj moći da dobijemo sve utakmice, stigli smo prednost Belišća, završili s istim brojem bodova, nažalost pravila su takva, ne možemo reći da je nepošteno jer smo svi znali pravila prije prvenstva. Belišće igra kvalifikacije zbog boljeg međusobnog omjera. Žao mi je što nismo još taj jedan bod osvojili, nakon što je ova ekipa u ovom proljetnom dijelu prvenstva uzela 45 od mogućeg 51 boda, teško je reći da se moglo bolje od toga – rekao je trener Vukovara 1991 Miroslav Bojko.Miroslav Bojko

Polusezonu završili s 14 pobjeda i 3 neriješene utakmice

U nedjelju smo napravili zajedničko druženje i na taj način završili sezonu. Mislim da nema potrebe da još nešto treniramo, bitnije da se igrači odmore pošto je ova sezona donijela puno stresa. Znate kako to izgleda kada nemate pravo na grešku i to u kontinuitetu. Imamo 13 pobjeda u kontinuitetu, ukupno 14 i 3 neriješene tako da smo igračima dali da se odmore i pripreme za sljedeću sezonu – rekao je Bojko

Pripreme bi trebale početi 12. srpnja, a većina bi igrača trebala ostati

Nogometaši su na zasluženom odmoru koji bi trebao trajati do 12. srpnja za kada je predviđeno ponovno okupljanje igrača – rekao je Bojko, te dodao: Okvirni termin okupljanja je 12. srpnja, a hoće li biti to koji dan kasnije to će se još definirati. Obzirom da je ovo Treća liga, igrači nemaju ugovore i svi imaju mogućnost odlaska, ali ja mislim da su igrači zadovoljni i da će većina igrača koje klub bude želio ostati na okupu. Što prije se definira igrački kadar to je bolje za klub i da se s pripremama može krenuti sa svim igračima na koje klub računa. Ambicija sljedeće sezone je ponovno napad na prvo mjesto i pokušaj ulaska u Drugu ligu. Na kraju bih se zahvalio svim ljudima koji su radili sa mnom, u prvom redu svim igračima na kojima je bio najveći teret polusezone, upravi kluba, svim mojim suradnicima. Svi rezultati koje smo postigli su rezultat zajedničkog rada – zaključio je Bojko.Vukovar 1991 Belišće6

Vuteks Sloga je iznenađenje proljetnog dijela prvenstva

Nakon jesenskog dijela prvenstva gdje je Vuteks Sloga startala s 11 poraza, 2 pobjede  i 2 neriješene utakmice, bilo je teško očekivati da će uspjeti ostati u ligi. Međutim, proljetni dio prvenstva je bio sasvim drugačiji, otvoren je s 4 pobjede što je donijelo samopouzdanje igračima koji su prvenstvo završili na desetom mjestu. Posljednju utakmicu u prvenstvu odigrali su na svom terenu sa Slogom iz Nove Gradiške 2:2

– Činjenica je da mi zadnjih 10 –ak dana nismo više glavom u nogometu. Emotivno, fizički i psihički smo se potrošili, ostvarili cilj, proslavili sve to ranije nego što smo i sanjali. Falilo je tu i motiva i pristupa mada nismo odigrali loše, ali mi nije drago kada kod kuće ne pobijedimo. Nekako smo navikli s obzirom na rezultate ove godine – rekao je trener Vuteks Sloge Saša Berarević, te prokomentirao proljetni dio prvenstva.

 - U proljetnom dijelu smo napravili nešto u što nitko nije vjerovao, nismo se raspali, ostali smo na okupu i kad smo imali svega 8 bodova u polusezoni. I sami znate da su nas svi već jednom nogom izbacili, tražio se onaj drugi. Mi smo se uzdigli i napravili nešto što je naizgled bilo nemoguće, odigrali fantastično. Sve pohvale i zasluge mojim igračima, njihov veliki pristup u htijenju da se dokažu, da uvjere i sebe i sve druge da nam je mjesto tu gdje jesmo. Mi smo ispisali i povijest kluba uzevši trofej kupa i u konačnici, obzirom da je prošle godine prvenstvo prekinuto kada smo bili 12., sad smo završili 10. i opet je to jedan vid pomaka. Sigurno da nije bilo lako niti naći 3-4 dobra igrača koji su nam svakako pomogli i donijeli neku drugu dimenziju jer postavite se da ste igrač i da trebate doći u klub koji je na 8 bodova, gotovo 10 manje o onoga kome gleda u leđa. Nevjerojatna godina za nas ali sve se idealno poklopilo.

Prvo treba vidjeti koje su ambicije kluba

Ne mogu ništa precizno reći za početak priprema i igrački kadar. Mi moramo prvo sjesti napraviti Izvršni odbor, da se vidi kakve su ambicije kluba, kako klub gleda na budućnost, onda ću krenuti od sebe i vidjeti uklapam li se u to. Što se tiče igrača s njima se vrlo skoro mora napraviti sastanak da se vidi što i kako dalje. Ono što ja pretpostavljam je da će biti 3-4 odlazaka i najmanje toliko pojačanja ukoliko bi htjeli ponoviti ovo od prošle godine ili napraviti nešto više. Ukoliko je jedina ambicija boriti se za opstanak, što ovisi najviše od financija, onda ne znam hoće li svi imati jednak motiv. Nije isto 2 ili 3 godine za redom igrati s ciljem da ne budeš među zadnje 2-3 ekipe.

Pripreme bi trebale početi između 15 . i 20. srpnja

Momci moraju dobiti 30 dana odmora jer ovo je bilo prenaporno što smo izgurali. Nevjerojatan ritam i tempo. Bio je veliki broj utakmica za ovaj rang natjecanja, plus županijski kup, plus kup grada, to je engleski ritam i trebaju se dobro odmoriti – zaključio je Berarević.Saša Berarević3

Konačan poredak

1. Vukovar 1991 34 +56 75
2. Belišće 34 +48 75
3. Marsonia 34 +28 62
4. Croatia Đakovo 34 +24 59
5. Slavonija 34 +32 55
6. Graničar Županja 34 +14 54
7. Čepin 34 +9 52
8. Zrinski Jurjevac 34 +1 49
9. Oriolik 34 0 48
10. Vuteks Sloga 34 -19 41
11. Bedem 34 -18 39
12. Vihor 34 -12 38
13. Kutjevo 34 -14 37
14. Slavija Pleternica 34 -24 37
15. NAŠK 34 -38 36
16. Sloga Nova Gradiška 34 -25 35
17. Slavonac Bukovlje 34 -32 33
18. Valpovka 34 -30 31
Ponedjeljak, 14 Lipanj 2021 17:45

Sportski dnevnik uređuje i vodi Janoš Kery

 • završeno je natjecanje u 3. HNL istok, Vukovar 1991 i Belišće imaju po 75 bodova, u kvalifikacije za popunu Druge lige ide Belišće zbog boljeg međusobnog omjera

 • završeno je natjecanje i u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek – Vinkovci, a u prvoj županijskoj nogometnoj ligi Vukovarsko-srijemskoj odigrano je pretposljednje kolo

Petak, 11 Lipanj 2021 17:45

Sportski dnevnik uređuje i vodi Janoš Kery

- Dražen Pejić s Veleučišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru proglašen je najboljim trenerom/izbornikom u organizaciji Hrvatskog akademskog sportskog saveza

- Ribolovci su se natjecali na državnoj i županijskoj razini, rezultate donosi Stjepan Bogutovac

- Odirane su dvije utakmice četvrtfinala kupa Nogometnog središta Vukovar

- Ovog vikenda igraju se utakmice posljednjeg, odnosno pretposljednjeg kola nogometnih liga.

Ponedjeljak, 07 Lipanj 2021 17:45

Sportski dnevnik uređuje i vodi Janoš Kery

 • Košarkaški klub osoba s invaliditetom Zadar pobjednik je XIV. Hrvatskog Kupa košarke u kolicima „Dubravka Ciliga“

 • Hrvatski nogometni klub Mitnica osvojio je prvenstvo 2. Županijske nogometne lige Nogometnog središta Vukovar

 • Vukovar 1991 je pobjedom nad Čepinom izbio na vrh prvenstvene ljestvice s istim brojem bodova kao i Belišće, ali je Belišće u prednosti zbog boljeg međusobnog omjera

Ponedjeljak, 07 Lipanj 2021 12:08

Radnički – Mitnica 1:1

U posljednjem kolu 2. Županijske nogometne lige Nogometnog središta Vukovar u gradskom derbiju Radnički i Mitnica odigrali su 1:1, što je bilo dovoljno Mitnici za osvajanje prvog mjesta i plasman u Prvu Županijsku nogometnu ligu Vukovarsko-srijemsku.

 

Hajduk iz Bapske pobijedio je Lovas 4:1 i prvenstvo je završio na drugom mjestu s 48 bodova koliko ima i Mitnica na prvom mjestu, ali ima lošiji međusobni skor s Mitnicom. Nakon osvajanja prvenstva i proslave, o putu ka osvajanju prvog mjesta više nam je rekao predsjednik HNK Mitnica Antun Karaula - Na početku sezone složili smo ekipu i procijenili smo da ta momčad ima realne uvjete da osvoji prvo mjesto i na koncu jesenskog dijela prvenstva imali smo dva boda više od Hajduka iz Bapske.Radnički Mitnica3

Krenuli smo u proljetni dio, međutim tu se dogodilo nekoliko kikseva. Osvojili smo prvenstvo, ostvarili uspjeh ali teže od očekivanog. Možda smo u nekim utakmicama protivnike podcijenili, jednostavno dogodi se kiks kao s Mohovom 1:1 i Sremcem gdje smo kod kuće izgubili 2:1 – rekao je predsjednik HNK Mitnice Antun Karaula te dodao – U srijedu nas očekuje kup utakmica s HNK Vukovar 1991 i nakon toga je ljetna stanka. Datum početka priprema za novo prvenstvo još ne znamo, jer ne znamo niti kada počinje prvenstvo, niti koliko će ekipa biti. Što se tiče igračkog kadra bit će sigurno još 3-4 nova igrača – zaključio je Karaula.Radnički Mitnica5

Radnički – Mitnica 1:1 (0:1 Josip Sabljić '18, 1:1 Mateo Mutnjaković '31)

Lovas – Hajduk Bapska 1:4 ( 0:1 David Šimić '7, 1:1 Ivan Antolović '21, 1:2 Ivan majačić '40, 1:3 Dominik Gajdašić '53, 1:4 Dino Debeljuh '83)

Sloga, Borovo – Hajduk Tovarnik 0:4 ( 0:1 Mladen Jurina '77, 0:2, 0:3, 0:4 Matej Ujaković '80, '85, '89)

Sremac Ilača – Mohovo 6:0 ( 1:0 Đuro Petričević '23, 2:0 Borna Tekić '55, 3:0 Antonio Tulić '56, 4:0 Đuro Petričević '64, Antonio Tulić '70, 6:0 Antonio Tulić '76)Radnički Mitnica4

Poredak:

 1. Mitnica, Vukovar 48

 2. Hajduk, Bapska 48

 3. Hajduk, Tovarnik 40

 4. Sremac, Ilača 38

 5. Radnički, Vukovar 21

 6. Sloga, Borovo 19

 7. Lovas, Lovas 16

 8. Mohovo, Mohovo 7Radnički Mitnica1

Ponedjeljak, 07 Lipanj 2021 11:58

Vukovar 1991 – Čepin 1:0

Nogometaši Vukovara 1991 ostvarili su novu pobjedu u neizvjesnoj utakmici protiv jake ekipe Čepina i tako izbili na vrh prvenstvene ljestvice.

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija