Ispiši ovu stranicu

Anika Jasikova i Lukas Neumayer pobjednici su devetog izdanja Zaba Cupa

Anika Jasikova iz Slovačke kod tenisačica i Lukas Neumayer iz Austrije kod tenisača pobjednici su devetog izdanja Zaba Cupa za uzrast do 14 godina koji se igrao pod pokroviteljstvom Zagrebačke banke, a u odličnoj organizaciji Teniskog kluba ''Vinkovci''.

Slovakinja Jasikova imala je uspješan tjedan u Vinkovcima, te je na kraju stigla do naslova pobjednice. Kad se pogleda sami turnir najviše je imala problema u drugom kolu protiv igračice iz Slovenije Alee Bubek i taj je susret završio u tri seta, ostalo je sve išlo u dva seta kao i samo finale protiv druge nositeljice Ane Vilcek iz Srbije. Na sam dan finala turnira Anika Jaskiova proslavila je svoj rođendan, tako da možemo reći da je u Vinkovcima tri puta slavila, jednom pojedinčno, jednom u paru, te na kraju proslava rođendana.

Turnir tenisača bio je iznimno jak, a protekao je u znaku mladog igrača Lukasa Neumayera iz Austrije koji je u turniru bio postavljen za 12. nositelja.U polufinalu turnira je izbacio drugog nositelja Zsombora Velcza iz Mađarske u tri seta, dok je u finalu Neumayer pobijedio Petera Fajtu iz Mađarske, inače šestog nositelja turnira sa 6:1, 6:4.

Naslov pobjednika turnira parova u muškoj konkurenciji osvojili su Gilion Osmont (Tahiti) i Noa Vandenhoute (Francuska) koji su u finalu pobijedili par Giovanni Perricard Mpetshi /Leo Raquin (oba Francuska) sa 4:6, 6:3, 14:12. U kategoriji djevojčica u finalu parova igrali su parovi iz Slovačke, te je par Anika Jaskova/ Vanda Vargova pobijedile par Laura Duhl /Sara Piatrova sa 6:2, 6:1.

Nagrade najuspješnijima podijelili su u turniru parova Petar Šimić, predsjednik Teniskog kluba Vinkovci i Goran Puškarić, tajnik turnira, dok su u turniru pojedinačnog dijela nagrade podijelili Anto Kurtušić, ispred Zagrebačke banke-, te Vlado Vergaš, direktor turnira, dok je vrhovni sudac bio Zdenko Hečej iz Osijeka.

Pročitano 912 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV