Ispiši ovu stranicu

Katarina Bataković osvojila zlato i srebro, Brandt broncu

Veslači Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar sudjelovali su na 33. međunarodnoj veslačkoj regati Croatia-open, 09.-10. travnja 2016. godine. Na regati je sudjelovalo preko 800 veslača veslačkih klubova i nacionalnih veslačkih športskih saveza iz 9 zemalja. Iz Vukovara je na natjecanje pošlo troje veslača HVKV, Marijana i Katarina Bataković, te Mato Brandt. Bili su u pratnji svojih trenera Damira Barišića i Krešimira Džalte. Marijana Bataković je nastupala u samcu za juniorke A, ali se u jakoj konkurenciji (27 posada), nije uspjela plasirati u finalnu utrku. Katarina Bataković je prvoga dana regate veslala u kombiniranoj posadi dvojca na pariće za kadetkinje A s veslačicom iz VK Croatia, Zagreb, Sarom Kolaković. U nadasve lijepoj utrci su osvojile zlatnu medalju.

Drugoga dana je Katarina veslala samac za kadetkinje A, te je osvojila srebrnu medalju, a iza zlatne Talijanke je zaostala samo 1,5 sekundu.

Mato Brandt je prvoga dana regate veslao dvojac bez kormilara za seniore B, zajedno s kolegom Danijelom Plišić iz VK Jadran Rijeka, te su nakon plasmana u finalnu utrku u istoj zauzeli 5. mjesto.

Drugog dana je Mato veslao četverac bez kormilara za seniore A, s Danijelom Plišić, te dvojcom veslača iz HVK Marina Kaštela Tonijem Čavkom i Bernardom Samardžićem, te je osvojio brončanu medalju iza ekipa iz Turske i Austrije. Zanimljivo je da su sve tri ekipe u cilj došle u dužini čamca. Mato Brandt je oba dana nastupao u bojama Hrvatske veslačke izborne vrste.

HVK Vukovar ujedno najavljuje XIII. regatu sv. Filipa i Jakova, a koja će ujedno biti i regata Veslačkog kupa Miljenko Finderle, u Vukovaru 07. svibnja 2016. godine.

Pročitano 1142 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Portal HRV