Ispiši ovu stranicu

Vukovar pobjednik veslačkog maratona

Posada Francuske Posada Francuske HRV

Proteklog vikenda u Vukovaru je održan "12. Vukovarski veslački maraton" na kojemu su uz domaću ekipu nastupili vaslači "Izole" iz Slovenije, posada Francuske u kojoj su veslali studenti Sveučilišta u Parizu pod nazivom "Esola centrala", te veslači iz Dubrovnika, Metkovića i Zagreba. Osmerci su startali u dvije grupe po četiri posade. Odmah su se uputili na lijevu obalu Dunava na kojoj je matica slabija. Umjereni sjeverozapadni vjetar koji je puhao posadama u leđa dodatno im je otežavao utrku. Zbog niskog vodostaja Dunava osmerci nisu mogli ući u "Borovski dunavac" te su cijelu utrku veslali Dunavom. Pozitivno je, što je pri takvom niskom vodostaju matica Dunava spora te je razlika u vremenu uzvodno i nizvodno neznatna ali je prisutna opasnost od nasukavanja na sprudove i pličake. Dobro raspoređeni suci na stazi osigurali su siguran prolaz posadama.
Pobjednik u kategoriji "Gradova" je posada "Grada Vukovara". Ujedno su i ukupni pobjednici. Stazu od 26 km (13 uzvodno i 13 nizvodno) izveslali su u vremenu 1.34.37.
U pobjedničkom osmercu veslali su: Branimir Marinović, Luka Benaković, Fran Baumgertner, Ivan Vodopić, Mirko Kunac, Harald Brandt, Mato Brandt i korm. Domagoj Džalto.
U kategoriji "Otvorena" prva je bila posada "A je to" iz Zagreba s vremenom 1.46.23. dok je u kategoriji "Veterani" prva je stigla posada VK.Izola iz Izole (Slovenija) s vremenom 1.43.20.
Poslije napornog maratona proglašeni su pobjednici te svim posadama dodijeljene medalje a gostima iz Francuske i monografija HVK "Vukovar".

Utrka je memorijalnog karaktera i održava se u spomen na 32 poginula člana kluba. Veslački maraton otvorio je predsjednik gradskog vijeća grada Vukovara Igor Gavrić.

Pročitano 1366 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI