Ispiši ovu stranicu

U Vukovaru 59. Međunarodna dunavska regata - TID

Babić i Bogdanović zadovoljni organizacijom hrvatske rute regate Babić i Bogdanović zadovoljni organizacijom hrvatske rute regate Foto: R.Rac

Najstarija europska riječna regata po Dunavu turističkog karaktera - „Međunarodna dunavska regata" (TID), ove se godine održava 59. puta, a Vukovar jedan je od gradova domaćina. 

Riječ je o kajakaškoj regati koja broji između 100 i 150 sudionika iz 14 država svijeta.

 - Regata je protekle 2 godine gostovala u Vukovaru, a od ove godine u njoj po prvi puta sudjeluju i predstavnici iz Hrvatskog veslačkog kluba Vukovar s jednim desetercem – rekla je direktorica Turističke zajednice grada Vukovara Jasna Babić.

Na dionici puta kroz Hrvatsku postoje dvije postaje - u Aljmašu, te na vukovarskom Otoku sportova.

Tajnik odbora Kajakaškog saveza Srbije i jedan od organizatora regate Predrag Bogdanović je rekao kako je odavno postojala inicijativa da se Republika Hrvatska priključi ovoj međunarodnoj regati te je izrazio svoje zadovoljstvo organizacijom rute TID-a koja prolazi kroz Republiku Hrvatsku.

Dužina regate je 2516 kilometara ili 1564 milja. Počinje u Ingolstadtu u Njemačkoj, a završava u Sant Gheorgheu, u Rumunjskoj, prolazeći kroz Austriju, Slovačku, Mađarsku, Hrvatsku, Srbiju, Bugarsku i Rumunjsku, sve do Crnog mora.

Pročitano 1969 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac