NAJNOVIJE
Obilježena 33. godišnjica sjećanja na stradanje vukovarske gradske četvrti Sajmište

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća podno spomen obilježja 12 branitelja i civila stradalih u srpskoj agresiji na mjestu masovne grobnice u Novoj ulici, obilježena je 33. godišnjica sjećanja na stradanje vukovarske gradske četvrti Sajmište.

(Subota, 14 Rujan 2024 11:48)
Gradi se Centar za starije u Našicama

U Ulici Đure Đakovića u Našicama, u blizini Opće županijske bolnice počela je izgradnja Centra za starije osobe Našice.

(Petak, 13 Rujan 2024 15:41)
U subotu počinu Miholjski dani Općine Lovas

U okviru programa održavanja XXVII. Miholjskih dana Općine Lovas u Lovasu će u subotu biti održana arheološka večer s početkom u 19 sati na kojoj će biti predstavljena knjiga Ostave Vukovar Lovas: Nove biografije.

(Petak, 13 Rujan 2024 14:52)
Dan je Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru

Održana je svečana sjednica Vijeća Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ u Vukovaru kojom je obilježen 19.rođendan ove obrazovne institucije. Na današnji je dan rođen i vukovarski nobelovac Lavoslav Ružička po kojemu je veleučilište i dobilo ime. Tijekom sjednice dodijeljena su priznanja pravnim osobama za izniman doprinos razvoju i suradnji s veleučilištem, kao i priznanja i nagrade nastavnom i nenastavnom osoblju za njihov rad i zalaganje.

(Petak, 13 Rujan 2024 14:22)
Potpisan ugovor za energetsku obnovu Muzeja likovnih umjetnosti i Osijeku

U Muzeju likovnih umjetnosti u Osijeku održana je uvodna konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Muzeja likovnih umjetnosti“ i svečano je potpisan ugovor s izvođačem radova na obnovi ove zgrade izgrađene 1895. godine.

(Petak, 13 Rujan 2024 12:32)
U okviru Vinkovačkih jeseni počinju festival „Slovenija u Slavoniji” i Folklorne večeri

U okviru 59. Vinkovačkih jeseni, koje se održavaju od 13. do 22. rujna, na Trgu Vinkovačkih jeseni u 16 sati počinje festival „Slovenija u Slavoniji” na kojemu će čak 350 Slovenaca podijeljenih u 16 skupina pokazati folklor i običaje svojih krajeva. Nastupe slovenskih folkloraša može se pratiti u šatoru na Trgu Vinkovačkih jeseni danas i sutra. Na Slavonskom sokaku nastupa TS San, potom s početkom u 19 sati slijede Folklorne večeri i koncert Parnog valjka.

(Petak, 13 Rujan 2024 11:25)
Otvorenje izložbe „Vukovarcima s poštovanjem i ljubavlju!”

„Vukovarcima s poštovanjem i ljubavlju!” naziv je izložbe slika i unikatnog nakita, koja će se u petak, 13. rujna 2024. godine otvoriti u Paviljonu 2 Gradskog muzeja Vukovar i može se pogledati do 13. listopada 2024. godine.

(Četvrtak, 12 Rujan 2024 17:54)

Prvi službeni nastup nogometašica HNK Vukovar 1991

HNK Vukovar 1991 - ženska ekipa HNK Vukovar 1991 - ženska ekipa Foto: HNK Vukovar 1991

Ženska nogometna ekipa HNK Vukovar 1991 okupila se prije tri tjedna a već je proteklog vikenda odigrala prvu službenu utakmicu u KUP-u Hrvatske za žene. Ugostile su ekipu Slavonije iz Požege te su izgubile s 3:0. Ovog vikenda počinje prvenstvo a vukovarske nogometašice odlaze u goste Koprivnici. Pokušaja osnivanja ženske nogometne ekipe bilo je i ranije ali bezuspješno, no ovoga puta su krenule s natjecanjem, kaže sportski direktor kluba Dražen Pernar – Ovo je treći put da smo pokušali oformiti žensku nogometnu ekipu. Dva puta smo solidno došli do brojke od 20 curica ali u raznoj dobnoj kategoriji pa ih nismo mogli prijaviti za službena natjecanja. Ovo je bio treći pokušaj i sad smo uspjeli, do ovog trenutka imamo oko 30 registriranih igračica koje su uključene u Drugu Hrvatsku nogometnu ligu za žene. Prije početka prvenstva imali smo Kup utakmicu sa Slavonijom iz Požege što je prva službena utakmica za naš klub. Malo je uranila, nismo je očekivali jer su cure trenirale tek dva tjedna i prvenstvo je uranilo tako da smo malo iznenađeni ali bit će bolje u drugim utakmicama. - kaže Pernar.

Klub je prije dva tjedna doveo trenericu iz Graničara Županje Ivu Miličević trenericu s UEFA B licencom koja ima iskustva rada u ženskoj selekciji. Kako bi popunili igrački kada osim cura iz Vukovara došle su cure iz Starih Mikanovaca, Županje i Vinkovaca. Osnivanjem ove ekipe i uključenjem u natjecanje klub je zainteresirao i druge djevojke tako da se uskoro očekuju i druge selekcije. Očekivanja u prvoj godini nisu velika, cilj je stabilizirati klub, ženski nogomet i da u tom natjecanju budu stabilni a u budućnosti je cilj ući u Prvu ligu i u natjecanje uključiti mlađe selekcije. Ženska ekipa svoje će utakmice igrati na Gradskom stadionu u Vukovaru. Prvu prvenstvenu utakmicu na svom terenu djevojke bi trebale igrati u 2. kolu kada im u goste ponovno dolazi ekipa Slavonije iz Požege, termin još nije određen.

Pročitano 172 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija