Ispiši ovu stranicu

Otvoren 20. Memorijal vukovarskih branitelja

Otvoren 20. Memorijal vukovarskih branitelja Foto: Sandra Grgić

Od danas pa do nedjelje u Vukovaru se igra jubilarno 20. izdanje Memorijala vukovarskih branitelja. Riječ je o nogometnom turniru mladih uzrasta do 14 godina, a ove godine sudjeluje 16 momčadi, koje su raspoređene u četiri skupine.

Turnir ima međunarodni predznak, s obzirom na to da će u Vukovaru zaigrati hrvatske momčadi iz Australije, Austrije i Švicarske te Kanade i Amerike, a tu je još i kombinacija Nijemaca i Šveđana.

Turnir je danas na Gradskom stadionu u Vukovaru otvorio potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić.
- Zahvaljujem se na pozivu organizatorima i mogućnošću da danas budem ovdje, u Vukovaru, na mjestu herojskog otpora i najveće bitke u hrvatskoj povijesti. Da Vukovara nije bilo, Karlovac-Karlobag-Virovitica bi bili realna granica. Poruka mladim ljudima - da budu ponosni zato što su Hrvati i Hrvatice, da budu ponosni na vukovarske branitelje i da budu ponosni na ono što su danas. Časno se borite i neka Vam u životu uzori budu hrvatski branitelji – naglasio je ministar Anušić prilikom otvaranja turnira.

Ispred Grada Vukovara otvorenju je nazočio zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.
- Jedan događaj koji je krenuo s našim hrabrim braniteljima, ljudima koji su 1991. godine obranili Grad Vukovar, a koji danas našim mladima prenose svoju hrabrost i odvažnost. Ovim putem, u ime Grada Vukovara, zahvaljujem svim organizatorima, svim braniteljskim udrugama, sponzorima i naravno HNS-u kao krovnoj organizaciji koja je uključena u ovaj turnir od početka. Hvalevrijedan turnir, turnir koji pokazuje Vukovar onakav kakav danas je, Vukovar u jednom boljem svjetlu, Vukovar ponosan i hrabar sa svojim ožiljcima, ali Vukovar koji ide naprijed – naglasio je Sušac.

Na svečanom su otvorenku dodijeljene skulpture Vukovarskog vodotornja za izuzetan doprinos i potporu u organizaciji turnira.

U subotu će biti odigrani polufinalni susreti, dok je finale i proglašenje pobjednika rezervirano za nedjelju.

Pročitano 563 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI