Ispiši ovu stranicu

Odličan nastup naših plivača na Prvenstvu regije 4. u Sisku

Odličan nastup naših plivača na Prvenstvu regije 4. u Sisku Foto: Plivački klub Vukovar

Članovi Plivačkoga kluba Vukovar nastupili su protekloga vikenda na Prvenstvu regije 4. za kategorije početnika, mlađih kadeta i kadeta u Sisku. Nastupilo je više od 350 natjecatelja, među njima i 14 naših natjecatelja iz Vukovara,  odnosno pet dječaka i devet djevojčica s trenericom Jelenom Stojadinović.

Iz kluba su priopćili da su posebno uspješni bili plivači koji su prvi puta isplivali limite za pravo nastupa na Kadetskom Prvenstvu Hrvatske koje ih očekuje u Zadru sredinom veljače, a to su Sergej Skenderija (400m slobodno) i Roko Tišov (400m slobodno i 200m mješovito).

Istaknula se i Lena Rajak koja je u disciplini 25m prsno osvojila treće mjesto. Kadeti su ukupno osvojili devet individualnih medalja.

Najuspješniji među njima bio je Lovro Brođanac s četiri zlatne medalje u disciplinama 400m slobodno, 100m delfin, 200m mix i 100m slobodno. Stefan Tintor osvojio je jednu srebrnu i tri brončane medalje u disciplinama 100m leđno, 200m mix, 100m delfin i 400m slobodno, a od djevojaka najuspješnija je bila Marta Žuvić s jednom srebrnom medaljom u disciplini 100m delfin.

Nastupili su i u tri kadetske štafete te u prvoj disciplini 4 x 50m mješovito osvojili treće mjesto, a u štafeti 4 x 50m slobodno drugo mjesto. U sastavu obiju štafeta bili su Roko Tišov, Sergej Skenderija, Stefan Tintor i Lovro Brođanac. Sastav štafete 4x100 slobodno - Ivana Kosanović, Marta Žuvić, Stefan Tintor i Lovro Brođanac zauzeo je prvo mjesto u kategoriji kadeta.

Uz nabrojane osvajače medalja, osobne rekorde i puno novog iskustva iz Siska ponijeli su Adrian Koruga, Ivana Kosanović, Lorena Pančić, Minja Radojčić, Milica Rajak, Anja Urisk, Teona Arsenović i Ena Bosić.

 

 

Pročitano 607 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar