NAJNOVIJE
Milorad Pupovac (SDSS) izabran je za predsjednika Odbora za nacionalne manjine

Izborom predsjednika i članova Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, Hrvatski sabor u petak je kompletirao sastave svih svojih radnih tijela, za predsjednika spomenutog Odora izabrao je SDSS-a Milorada Pupovca. Izabrao ga je sa 109 glasova 'za', 20 protiv i jednim suzdržanim. Uz HDZ-ove, ruku za njega dignuli su i oporbeni zastupnici, među njima SDP-a i Možemo, ne i zastupnici DP-a, koji s HDZ-om čini saborsku većinu. Pupovca je za predsjednika Odbora formalno predložio Klub nacionalnih manjina, a njegov izbor podijelio je kako zastupnike saborske većine, tako i oporbe. Naime, dio oporbenih zastupnika i danas je problematizirao činjenicu da se Pupovac deklarira kao saborska oporba, a da spomenuti Odbor pripada većini koja onda ima pravo na predsjedničko mjesto. DP, čiji zastupnici nisu danas glasovali za Pupovca, ranije je prijetio da bi mogao raskinuti i koaliciju ukoliko bude izabran na tu dužnost. Uz najavu da će dignuti ruku za Pupovca, iz HDZ-a su se pozivali na dugogodišnju praksu po kojoj Klub manjina predlaže svog kandidata za predsjednika Odbora. Klub SDP-a najavio je da će podržati prijedlog Kluba nacionalnih manjina, jer uvažava  činjenicu da je zadnjih više od 20 godina taj Klub predlagao predsjednika ovog Odbora.  Za potpredsjednicu Odbora izabrana je Boška Ban Vlahek (SDP), a za članove, njih 13.

(Petak, 21 Lipanj 2024 14:00)
DP neće podržati Izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Igor Peternel i saborska zastupnica Ivana Mujkić održali su konferenciju za medije na temu današnjeg glasovanja u Hrvatskome saboru.

Domovinski pokret neće podržati Izvješće pravobraniteljice za ravnopravnost spolova s obzirom da ono sadržava elemente rodne ideologije, kao i nedovoljno suvremen stav oko pojedinih pitanja vezanih uz odluke WHO-a i nekih drugih instanci. Drugim riječima, pravobraniteljica vodi politiku koja je puno više globalističkog, nego suverenističkog karaktera. Što se tiče prijedloga Milorada Pupovca za kandidata za predsjednika saborskog Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina, jednako tako Domovinski pokret će biti protiv.

Zastupnica Mujkić naglasila je da Domovinski pokret ostaje pri svojim uvjerenjima i stavovima. Vezano za pravobraniteljicu za ravnopravnost spolova smatramo da njeni stavovi apsolutno nisu u skladu s osnovnim biološkim postavkama i zdravom logikom. Hrvatska treba imati jasan stav, a mi sebi kao država ne možemo dozvoliti da čekamo nekakvu međunarodnu krovnu organizaciju koja će donijeti odluku, a onda tu odluku spustiti na nacionalnu razinu.

Upravo je jedna od glavnih zadaća pravobraniteljice borba za ravnopravnost spolova i stoga je jasno da se ovim izvješćem učinio ozbiljan propust s nedovoljno jasnim stavom oko sudjelovanja transrodnih osoba u sportskim natjecanjima.

(Petak, 21 Lipanj 2024 10:43)
Prvenstvo Hrvatske u sportskoj gimnastici u Osijeku 21.- 23. lipnja 2024.

Nakon prvog dijela sezone u GK Vukovar stigle su odlične vijesti od delegate Hrvatskog gimnastičkog saveza za regiju Istok. Dvije ekipe GK Vukovar izborile su nastup na Ekipno prvenstvo Hrvatske. Za ekipu u kategoriji Mlađe juniorke natjecat će se Lea Služek, Iris Špehar, Mia Lozančić i Livija Horvat.. Za ekipu u kategoriji Mlađe seniorke natjecat će se Valentina Mrkonja, Monika Zovko, Nika Budim, Ela Vojtkiv i Miljana Poznanović. Ana Vuk i Angelina Cvetković su izborile pravo nastupa, ali ovaj puta, zbog drugih obaveza, neće nastupiti na državnom prvenstvu.

Na završnici KUPA Hrvatske u pojedinačnoj konkurenciji nastup su izborile kadetkinja Franka Markešić i juniorke Maja Marković, Helena Badanjak, Atina Simić i Olivera Gavrilović. Na žalost juniorka Vita Panza ne može nastupiti, iako je izborila pravo nastupa.

Ukupno će na Ekipnom prvenstvu Hrvatske i Završnici KUPA Hrvatske u Obaveznom programu GK predstavljati 14 natjecateljica.

Veliki je to uspjeh za vukovarsku gimnastiku i dokaz kvalitetnog rada u GK Vukovar.

Natjecanja ženske sportske gimnastike održava se u dvorani Gradski vrt, Apsolutni program u petak 21.6. Slobodni program u subotu 22.06. i Obavezni program u nedjelju 23.06. 2024.

 

(Petak, 21 Lipanj 2024 10:34)
Završna svečanost za polaznike rekreativnih programa gimnastičkog kluba Vukovar

Kraj školske godine u vukovarskom gimnastičkom klubu uvijek je rezerviran za članove rekreativnih grupa. U gimnastičkoj dvorani pred brojnom publikom nastupili su svi članovi rekreativnih grupa, polaznici različitih rekreativnih programa. Svečano polaganje održano se 18. lipnja u gimnastičkoj dvorani. U prvom dijelu svoje umijeće i sposobnosti pokazali su najmlađi polaznici, članovi predškolske grupe i oni su polagali program Gimnastička igraonica. Drugi dio je bio rezerviran za školarce, polaznike programa Gimnastička početnica i Škola gimnastike.

Predškolci su bili najzanimljiviji, jer je s njima uvijek veselo. Publika je uživala u vježbama , koje su najmlađe gimnastičarke i gimnastičari, pod vodstvom trenera, vrlo vješto svladali. Školarci su, pod vodstvom trenera pokazali elemente, koji su bili u programu. Sve je ocijenjeno od strane sutkinja , licenciranih u Hrvatskom gimnastičkom savezu.

Ukupno je 61 polaznik uspješno položilo rekreativne programe: program Gimnastičke igraonice položilo 35 članova, program Gimnastičke početnice položilo je 13 članova i program Škole gimnastike položilo je 13 članova GK Vukovar.

Vukovarskim gimnastičkim rekreativcima ljetni odmor počinje krajem mjeseca, a nastavak i upis novih članova biti će u rujnu s početkom nove školske godine.

(Petak, 21 Lipanj 2024 10:31)
Počinju besplatni Sportski praznici, mjesta za prijavu još ima

U Osnovnoj školi Mitnica i ovoga su ljeta organizirani Sportski praznici. Riječ je o besplatnom ljetnom sportsko-edukativnom programu koji se od 2021. godine provodi uz punu podršku Ministarstva turizma i sporta i u suradnji s Hrvatskim školskim sportskim savezom s ciljem uključivanja što većeg broja osnovnoškolaca u organizirani oblik tjelesne aktivnosti.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 16:28)
Obavijest o suzbijanju komaraca

Dana 20. i 21. lipnja 2024. g. u vremenu od 20 - 23 h Veterinarska stanica Vukovar d.o.o. tretirat će komarce sa zemlje na području grada Vukovara:

  • 20. 6.  2024. – tretman sa zemlje – Borovo naselje, Lipovača, Lužac, Adica, Priljevo
  • 21. 6. 2024. - tretman sa zemlje - središte grada , Adica, Sotin, Mitnica, Sajmište, Vučedol

Koristit će se insekticidi odobreni od Ministarstva zdravstva RH i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za primjenu u naseljenim mjestima, koji su bez štetnih učinaka na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja.

Ipak mole se građani koji imaju problema sa zdravljem da u vrijeme akcije ne izlaze iz kuća i da zatvore prozore.

Ukoliko vremenske prilike ne dopuste tretiranje, akcija će se obaviti sljedećeg dana, odnosno kada to bude moguće.

Za vrijeme tretiranja komaraca pčelari trebaju skloniti košnice.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 16:18)
U Vukovarskom vodotornju održana prezentacija dječje mobilne aplikacije Tales of Mello

U Vukovarskom vodotornju održana je prezentacija i launch nove, dječje mobilne aplikacije Tales of Mello koja dolazi iz hrvatske IT tvrtke Daidream sa sjedištem u Vukovaru. Autor ideje o Mellu je mladi Vukovarac s njemačkom adresom Nevio Burić, otac troje djece (11, 6 i 1 godina) koji je čitajući im bajke došao na ideju o razvijanju aplikacije. Kako ističe, aplikacija će revolucionarizirati dječje čitanje, a nastala je kao roditeljski odgovor na pitanje može li vrijeme koje djeca neminovno provode uz (mobilne) ekrane biti kvalitetno, zdravo i zabavno.

(Četvrtak, 20 Lipanj 2024 16:02)

Sloga iz Borova pobjednik je Kupa Nogometnog središta Vukovar

Zlatko Vrančić i Đorđe Savatić Zlatko Vrančić i Đorđe Savatić Foto: Janoš Kery

Stadion u Iloku. Suci: Bruno Luketić, Venio Fehir, Andrej Šormaz, Antonio Ripić. Delegat: Oto Saračević.

Fruškogorac: Vladimir Vujasinović, Goran Vignjević ( od 46' David Šimić), Marko Tadić, Marko Karamatić (od 35' Domagoj Pole), Petar Krešimir Karamatić, Ivan Andrić, Josip Pole (od 72' Domagoj Kraljević), Stjepan Klepica, Valentin Češko ( od 67' Danylo Hai), Drago Ćorić, Stjepan Boban.

Sloga: Srđan Đukić, Aleksandar Glamočak, Dušan Bokan, Mihajlo Ajduković ( od 77' David Bodza), Saša Jović, Đorđe Savatić, David Simić ( od 65' Danijel Spasić), Milan Rakić, Davor Bratić ( od 83' Duško Milošević, Gaviria Heredia Sergio Andres, Njegoš Božović ( od 90'+6' Slobodan Lukić)

U Iloku je odigrano finale Kupa Nogometnog središta Vukovar. Pomalo neočekivano u finalu su se našli Fruškogorac i Sloga iz Borova. To je prvi puta da u finalu nije bila jedna od najboljih ekipa Nogometnog središta Vukovar HNK Vukovar 1991 ili NK Vuteks Sloga. Povelo je Borovo pogotkom Davora Bratića s 25 metara u 35', Fruškogorac je izjednačio pogotkom Valentina Češka u 38', pobjedu gostima donosi Njegoš Božović u 41' iz kaznenog udarca koji je dosuđen na intervenciju pomoćnog suca. U drugom poluvremenu Fruškogorac je imao inicijativu i posjed lopte ali nije bilo čistih prigoda. Evo što je nakon utakmice rekao trener i igrač Sloge Saša Berarević – Prije svega hvala i čestitke domaćinu koji je ovdje došao jednako nenadano kao i mi. Nama je ovaj kup poslužio da igramo jače utakmice kroz sezonu jer smo već daleko unaprijed završili u 2. ŽNL pitanje prvaka i titulu. Pokušali smo oformiti neku ekipu za 1. ŽNL no stjecajem okolnosti nismo se pojačali kako smo željeli još su nam neki igrači otišli, naših par mlađih. Krenuo je onaj peh s ozljedama, zdravstvenim problemima, dva dečka odselila, na takve stvari ne možeš utjecati. Opet, što zahvaljujući kosturu ekipe, našoj dobroj igri, što su se na nekakav način svi između sebe pomlatili mi nismo kiksali. Došli smo do finala, došli smo tu da pobijedimo što smo pokazali prvo poluvrijeme. Mislim da smo bili izvanredni s obzirom da smo mi amateri, da je to šesta liga, da ti dva igrača ne dođu, da ti se prvi strijelac razboli bukvalno noć prije možda i najbitnije utakmice za njega jer ovaj trofej nažalost nema. Poklonit ćemo mu ga, u pitanju je naš igrač Siniša Sušić. Prvo poluvrijeme izvanredno, drugo poluvrijeme morali smo se braniti, ostali smo bez dva zadnja vezna, obojica su zbog povrede napustili igralište. Ostali smo i bez trećeg igrača koji je tražio zamjenu zbog ozljede i našli smo načina da se obranimo. Ilok je imao 80 posto loptu u svojim nogama i samo jednu stopostotnu šansu što govori koliko smo bili dobri i požrtvovni, bacali smo se na glavu do zadnje minute i ovoj je jadan veliki uspjeh za naš klub – rekao je Berarević.Fruškogorac Borovo5 objavljeno

Domaćini, igrači Fruškogorca na kraju nisu uspjeli izjednačiti i prolongirati pitanje pobjednika -

Rekao bih zaslužena pobjeda gostiju. Ušli smo dosta dobro u utakmicu prvih 15 minuta, onda smo neshvatljivo stali, srljali iz greške u grešku, nismo poštivali ništa od onoga što smo se dogovorili. Nakon toga i eurogol Bratića s 25 metara. Mi smo valjda predodređeni da dobivamo takve golove i odmah nakon toga izjednačimo i dignemo se, počnemo igrati i onda nespretna reakcija jedna i rekao bih ipak sporan penal gdje je bilo obostranog povlačenja. Glavni sudac nije ni vidio penal ali pomoćni ulazi u teren koji je inače bio 10 metara dalje od glavnog suca. Nećemo se vaditi na to. Drugo poluvrijeme smo probali nešto i imali smo nekoliko izglednih situacija ali kad tako uđeš u utakmicu onda te lopta neće nagraditi. Čestitke Slogi i sretno dalje – rekao je trener i igrač Fruškogorca Petar Krešimir Karamatić.Kup NS Vukovar 2023 3

Pobjedničkoj ekipi je pehar u trajno vlasništvo ispred Nogometnog središta Vukovar uručio Branko Pranjić dok je prijelazni pehar uručio predsjednik središta Zlatko Vrančić – Prvo bih čestitao i jednom i drugom klubu na ulasku u finale jer sigurno na početku ciklusa za kup ove godine nitko nije očekivao da će Fruškogorac i Sloga biti finalisti ali rezultati su bili takvi. Iznenađenja su uvijek moguća i to se sada najbolje pokazalo. Ono s čime sam ja posebno zadovoljan je fer i korektna igra, jedno izuzetno ponašanje, korektno i od vodstva i jedne i druge ekipe kao i od igrača obje momčadi. Tako da i jednima i drugi čestitam na tome. Čestitam i Slogi na osvojenom kupu i želim im da u nastavku natjecanja za kup Vukovarsko-srijemske županije nastave s uspjesima i nadam se da će dostojno braniti boje i svog kluba i Nogometnog središta Vukovar – rekao je Vrančić.Kup NS Vukovar 2023 4

Pročitano 428 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija